O VLADINOM PAKETU MJERA

Turk nakon sastanka u Vladi: Za regionalnu upravu najvažnije cijene energenata

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Cijene električne energije, prema novom paketu Vladinih mjera, ostaju nepromijenjene do kraja rujna, dok cijene plina ostaju do travnja iduće godine

13.3.2023. u 11:44/ Danas/Hina

Predsjednik Udruge gradova Željko Turk izjavio je u ponedjeljak, nakon sastanka s premjerom Andrejem Plenkovićem oko novog paketa mjera za ublažavanje inflacije, kako su za regionalnu upravu i samoupravu najvažnije cijene energenata, a one se do daljnjega neće mijenjati.

Cijene električne energije, prema novom paketu Vladinih mjera, ostaju nepromijenjene do kraja rujna, dok cijene plina ostaju do travnja iduće godine.

Najbitnije su cijene energenata

"Ono što je najbitnije za regionalnu upravu i samoupravu su cijene energenata, koje su najveći trošak naših proračuna. Te mjere ostaju i dalje”, rekao je Turk.

"Za jedinice lokalne samouprave najveći segment troškova su troškovi struje i plina za dječje vrtiće škole, gradsku upravu, komunalna poduzeća. Za nas je najbitnije da ne dovodimo u pitanje opstojnost naših proračuna”, kazao je gradonačelnik Zaprešića.

Novi paket Vladinih mjera vrijedan je 1,7 milijardi eura i uključuje niz socijalnih mjera i poticaja za gospodarstvo, istaknuo je.

Porez na dohodak nije bila tema razgovora s predsjednikom Vlade, dodao je Turk.

Osim Turka, na sastanku s premijerom Plenkovićem bili su predsjednik Hrvatske zajednice općina Božo Lasić i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potvrđeno

Željko Turk je novi predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije

Image
potvrđeno

Željko Turk je novi predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROSJEČNO

Accuweather objavio dugoročnu prognozu za proljeće. Čekaju nas red suše, red kiše

Više s weba