doživjeli su veliki stres

U Arenu pristižu pacijenti iz potresom pogođenih područja: 'Dajemo im svu psihološku pomoć koja je potrebna'

thumbnail
30.12.2020. u 20:00/ Matija Mlinarić

U stacionar Arene Zagreb stigli su i pacijenti iz oštećenih bolnica s područja Petrinje i Siska

Ispred Arene gdje pacijenti stižu u danu u kojem bilježimo 1850 novozaraženih, bio je naš Matija Mlinarić, a o tome koliko je ljudi stiglo iz pogođenih područja, razgovarao je s koordinatorom stacionara Arena Zagreb Davorom Vagićem.

Otkuda dolaze pacijenti, Vagić odgovara: ''Trenutno imamo 41 pacijenta u stacionaru Arena Zagreb koji je dio KBC-a Sestre milosrdnice, 20 pacijenata koji su došli jučer tijekom popodneva i tijekom noći iz Sisačke bolnice i dijelom iz bolnice u Petrinji sukladno dogovoru s ministrom Berošem. Mi ih zbrinjavamo kako treba i dalje u suradnji normalno s dvije ustanove s kojima mi jako puno surađujemo, a to su KB Dubrava i Klinika za infektivne bolesti, a stacionar Arena Zagreb najnormalnije radi'', rekao je.

Image
Pacijenti zbrinuti

U potresu oštećena i Opća bolnica Sisak: 'Sa zgrade uprave i sa stare bolničke zgrade je otpala fasada'

Image
Pacijenti zbrinuti

U potresu oštećena i Opća bolnica Sisak: 'Sa zgrade uprave i sa stare bolničke zgrade je otpala fasada'

Pacijenti, kaže, osim što boluju od COVID-19, proživjeli su i veliki stres. ''To je stres od razornog potresa koji je pogodio bolnice u kojima su oni bili smješteni, naravno da su svi naši djelatnici i doktori i sestre uključeni u razgovore i psihološku pomoć našim pacijentima. S druge strane, i rodbina koja se interesira oko toga na neki način je dodatan poticaj za naše pacijente. Apsolutno smo svjesni velikog stresa koji su naši pacijenti proživjeli i dajemo im svu psihološku pomoć koja je potrebna jer je jasno da su zabrinuti oko svojih domova, mjesta''.

Idu li stvari na bolje što se tiče broja zaraženih, Vagić kaže: ''Možemo reći da vidim određeno svjetlo na kraju tunela i mogu reći da sam oprezni optimist, ali uz samo jednu stvar koja je jako bitno, a to je da se držimo mjera za blagdane kriznog stožera i onda ako se ćemo se toga držati i ako se ove brojke nastave, onda ćemo možda imati malo razloga za optimizam'', rekao je Vagić.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba