KRIVOTVORENJE ISPRAVE

U Bjelovaru otkrivena nova lažna diploma: Predavao 17 godina u dvije škole

Image

Studentska diploma

Foto: Thinkstock.com

U Bjelovaru je otkriven novi slučaj profesora s lažnom diplomom

17.4.2019. u 15:56/ Vijesti.hr

Profesor s lažnom diplomom radio je 17 godina u dvije srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj, navodno s krivotvorenom diplomom latinskog jezika i povijesti fakulteta u Grazu. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju slučaj.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je za bjelovar.live da je lažnom profesoru po odluci školskoga odbora uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila, po potvrdi ravnateljice Medicinske škole Biljane Balenović, i njihova škola.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru potvrdili su da je Medicinska škola podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, piše Jutarnji list.

Profesor s krivotvorenom kvalifikacijom navodno je 2011. godine primio nagradu Ponos Hrvatske. Riječ je o nagradi osobama koje su ugrozile sebe kako bi pomogle drugima. Po pisanju portala bjelovar.live, lažni je profesor svakoga dana putovao do radnog mjesta 20 kilometara u jednome smjeru.

Ovo je 11. po redu otkriveni slučaj lažne diplome, a nakon provjere u sustavu osnovnih i srednjih škola koje je naložila ministrica Blaženka Divjak. Povod za provjeru bio je slučaj državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba