OGLAS

'TUKLI GA PO GLAVI, GENITALIJAMA...'

U dvorištu medulinske škole prošlog tjedna pretučen dječak, policija sve saznala kada se snimka počela dijeliti mrežama

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ranije je istaknuto kako će se zbog neprihvatljivog ponašanja nad svim sudionicima primijeniti pedagoške mjere

15.2.2022. u 11:45/ RTL Vijesti

Sredinom prošlog tjedna u dvorištu jedne medulinske škole, kako javlja Glas Istre, pretučen je jedan dječak. Naime, tim se prostorom počela dijeliti snimka samog događaja, a vidljivo je kako dječaka prvo šakama udara djevojčica te on pada na pod. Oko njih se već okupilo mnoštvo, no nitko ništa ne poduzima niti je na snimci viđen neki djelatnik škole, tvrde. 

Premlaćivanje se nastavlja, a navodno se istom pridružuju i drugi pa dijete tuku rukama i nogama, po glavi, tijelu i genitalijama. On u nekom trenutku opet pada na pod i ostaje ležati, a onda dobiva udarac nogom u glavu. 


Sve to, tvrdi Glas Istre, nije bilo dovoljno da se na teren pozove policija koja, kako doznaje ovaj medij, s istragom započinje tek nakon što se počela dijeliti snimka incidenta. 

O svemu su upitali i ravnateljicu škole, Emanuelu Pinzan Chiavalon koja govori kako je učinjeno sve po protokolu, a riječ je, tvrde, o Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima koji predviđa pozivanje policije ukoliko je to potrebno. Zaključuju kako ravnateljica nije dobro procijenila situaciju jer na snimci koju posjeduju vidi se kako je slučaj ozbiljan te kako je dijete zaista ozlijeđeno.

"Odmah sam saznala za događaj. Sve skupa je trajalo minutu i pol te smo u roku od pet minuta već razgovarali s djecom i smirili ih. Bili smo u zbornici i djeca su se ubrzo međusobno ispričavala", rekla im je pak ravnateljica.

Image
u splitu

Podignuta optužnica protiv 30-godišnjeg muškarca: Drogirao i silovao 14-godišnjakinju, tereti ga se za šest kaznenih djela

Image
u splitu

Podignuta optužnica protiv 30-godišnjeg muškarca: Drogirao i silovao 14-godišnjakinju, tereti ga se za šest kaznenih djela

Neslužbeno doznaju da ravnateljica zaista nije pozvala policiju te kako su policijski službenici za incident saznali tek dva dana kasnije kada se mjestom počeo dijeliti video. 

Inače, ravnateljica je slučaj komentirala i ranije kada je navela kako djeca nisu bila bez nadzora te kako je dežurni učitelj zaustavio nasilje. 


"Školsko dvorište je iznimno veliko, oko 4.500 kvadrata te dežurni učitelj u tom trenutku nije vidio događanje s obzirom da se nalazio na drugom dijelu dvorišta. Čim je uočio nasilje, odmah je poduzeo sve mjere da se prekine i zaustavi nasilno postupanje te je odmah potražio pomoć drugih djelatnika škole i mene, na što smo odmah reagirali i poduzeli sve aktivnosti i mjere sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, a koji postupak još uvijek traje", rekla je tada, ali i dodala da su uspostavili aktivnu suradnju s nadležnim institucijama. 

Osudila je sam događaj te istaknula da će prema svim sudionicima događaja, nakon utvrđenja svih činjenica, a zbog neprihvatljivog ponašanja u svrhu poticanja na odgovorno i primjereno ponašanje, primijeniti pedagoške mjere sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
Superstar finale
Igra moje sudbine
Život na vagi
default_cta
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
stupa na snagu u siječnju 2025.

UMTG je odabrao Nielsen za pružatelja usluge mjerenja televizijske gledanosti u Hrvatskoj


Više s weba