potvrdio stožer

U Hrvatskoj 11 slučajeva koronavirusa: Radi se o članu obitelji drugog oboljelog iz Varaždina

Image
Foto: Shutterstock

Radi se o bliskom obiteljskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu

6.3.2020. u 8:00/ Vijesti.hr

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno 11 oboljelih osoba.

Radi se o bliskom obiteljskom kontaktu drugog bolesnika s koronavirusom u Varaždinu.

VEZANE VIJESTI

Odluka ministra o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je donio odluku o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti kao administrativnu mjeru, na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekla je načelnica kriznog stožera Ministarstva Maja Grba Bujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite Grba Bujević je pojasnila kako se tom administrativnom mjerom omogućava ministru zdravstva da preraspoređuje ljude i opremu koja se nalazi u sustavu zdravstva.

"Ta administrativna mjera omogućuje da još bolje, u slučaju potrebe za takvom kriznom situacijom, upravlja sustavom zdravstva", naglasila je.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut izvijestio je da danas nema zabilježenih novooboljelih od korona virusa. Podsjetio je da je u Hrvatskoj do sada zabilježeno deset oboljelih osoba od koronavirusa - troje je u Zagrebu, pet u Rijeci te dvoje u Varaždinu.

Trut je kazao i da je preporuka Stožera civilne zaštite da se zbog trenutačne epidemiološke situacije u svijetu ne organiziraju putovanja u inozemstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je građane da se pridržavaju svih smjernica i uputa koje se nalaze na njihovoj internetskoj stranici.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu Alemka Markotić izvijestila je da je stanje svih oboljelih i zaraženih stabilno bez nekih bitnih promjena. Navela je i da je u njihov laboratorij pristiglo 280 uzoraka, od kojih su 273 testirana. Riječ je o ukupno 260 bolesnika a drugo su kontrole. 

Markotić je rekla i da su nalazi bolesnika koji je bio na kruzeru te nakon toga dva dva tjedna kod njih u karanteni - negativni.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'MIJENJATE ZAKON'

Zbog situacije na Platku, Sindikat policije oštro: 'Ne radite razdor među nama i HGSS-om'

Više s weba