PRVA TRGOVINA U ZADRU

U Hrvatskoj otvoren trgovački lanac od kojeg strahuje konkurencija: Tvrde da obitelj može uštedjeti i 32.000 kn

Image
Foto: Eurospin

Ono što ga karakterizira jest činjenica da je to jedini lanac diskontnih trgovina u Europi koji prodaje isključivo svoje proizvode.

13.8.2020. u 8:31/ Vijesti.hr

U Zadru se danas otvorila prva trgovina talijanskog lanca Eurospina i dok su građani zbog toga pozitivno uzbuđeni, konkurencija je vrlo napeta. Jer, Eurospin bi trebao biti najjeftiniji na tržištu te konkurencija za trenutno nedodirljivi Lidl.

Image
Prvo u Zadru

Stiže nam još jedan poznati trgovački lanac: Evo o čemu se radi i što nude

Image
Prvo u Zadru

Stiže nam još jedan poznati trgovački lanac: Evo o čemu se radi i što nude

Talijanski diskonter u hrvatskoj ima velike ambicije. U narednih osam godina planira otvoriti stotinjaktrgovina u svim regijama. Međutim, pitanje je koliko su ti planovi ostvarivi s obzirom na snažnu konkurenciju i zasićenost hrvatskog tržišta.

Ono što ga karakterizira jest činjenica da je to jedini lanac diskontnih trgovina u Europi koji prodaje isključivo svojeproizvode. Zapravo, u Eurospin trgovinama ne postoje klasični brendovi na koje ste navikli, već samo proizvodi koje Eurospin dobavlja putem svojih partnera i prodaje pod svojom robnom markom.

Image

Zavirite u novi trgovački lanac u Hrvatskoj: Zadrani prvi imaju priliku kupovati najjeftinije namirnice

Fotogalerija
Image

Zavirite u novi trgovački lanac u Hrvatskoj: Zadrani prvi imaju priliku kupovati najjeftinije namirnice

Fotogalerija

Taj integrirani model proizvodnje i distribucije Eurospina trebao bi kupcima jamčiti velike uštede. Lanac navodi istraživanje talijanske udruge potrošača Altroconsumo koja tvrdi da prosječna obitelj može uštedjeti 32.412 kuna godišnje kupnjom u Eurospinu u usporedbi s klasičnim supermarketom.

"Smatramo da je došlo vrijeme da prikažemo našu vrijednost i klijentima u Hrvatskoj. Spremni smo za razvoj novih proizvoda koji odgovaraju potrebama hrvatskog tržišta uz održavanje našeg prioriteta - jamčiti najveće moguće uštede za svaku obitelj", navode iz Eurospina.

Cjelokupni asortiman broji oko 2500 artikala, a sastoji se od pedesetak robnih marki koje će hrvatski kupci imati prilike detaljno upoznati. No, za zainteresirane postoji online katalog.

Image
Foto: Eurospin
Image
Eurospin

Inače, Eurospin su 1993. godine osnovala četiri partnera s dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji kao talijanski odgovor na rastuću potrebu za uštedama potrošača. Tijekom godina, mreža prodavaonica proširila se na cijelu Italiju, a od 2004. prisutni su i u susjednoj Sloveniji.

U Italiji su u kratkom vremenu izrasli u jedan od vodećih trgovačkih lanaca s više od tisuću prodajnih mjesta. U Sloveniji imaju više pedeset trgovina i trenutno drže oko pet posto tržišta.

Na kraju, vrijeme će pokazati koliko Eurospin može ili ne može uzdrmati hrvatsko tržište.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVI CIRKUS u saboru

Ivana Kekin: 'Ne slušam kolegu Zekanovića jer to može uzrokovati trajno oštećenje mozga'

Više s weba