Radionica osnaživanja

U Hrvatskoj svakih sat vremena jedna žena doživi neki oblik nasilja: 'Ne treba šutjeti, ne treba trpjeti...'

10.6.2019. u 19:20/ Amela Čilić

Predstavljen je nacionalni projekt 'Lily' usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja nad ženama

U najvećoj tvornici cipela u Hrvatskoj, u kojoj većinu zaposlenih čine žene, koje su ujedno i na gotovo svim važnijim rukovodećim pozicijama, MUP je održao radionicu osnaživanja.

Ondje je predstavljen nacionalni projekt "Lily" usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja nad ženama.

...A počelo je beznačajno, poljupci na početku, a onda prvi šamar zbog pogleda u krivom smjeru... Mislila sam to je ljubav, a onda novi udarac...

Prekinite šutnju

Riječi koje su možda već čule od svojih kolegica, prijateljica ili su ih osobno doživjele, trebale bi ohrabriti radnice Borova, ali i sve žene koje trpe nasilje da prekinu šutnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prekid šutnje i reakciju, žene je pozvao i reper Marin Ivanović Stoka, kompilirajući neke od najpoznatijih primjera nasilja nad ženama.

Kako se obraniti od nasilnika, pokazali su vukovarski interventni policajci, a onda su se u tehnikama samoobrane okušale i zaposlenice Borova.

Upravo se čita

Image
'želim život'

Na današnji dan, prije 16 godina preminula je Ana Rukavina. Njezinih riječi prisjećamo se i danas

"Bitno je da žene budu osviještene o tome, da ne treba šutjeti, da ne treba trpjeti, da to na neki način probaju iznijeti, da se riješe ti problemi već jednom da žena ima osmijeh na licu napokon", rekla je zaposlenica Borova, Tanja Božić.

Lani prijavljeno 10 tisuća prekšaja nasilja nad ženama i u obitelji

Samo prošle godine u Hrvatskoj je prijavljeno 10 tisuća prekršaja nasilja nad ženama i u obitelji, podsjetio je ministar policije. No, na jedno prijavljeno dolazi čak 10 neprijavljenih slučajeva obiteljskog nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se nas tiče, osnovno je rad na prije svega, procesuiranju počinitelja, ali i na pružanju adekvatne pomoći svim žrtvama, također i zakonske prilagodbe", rekao je Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

Jer u Hrvatskoj se čak 90 posto nasilja nad ženama i nasilja u obitelji kvalificira kao prekršajno djelo.

Borovo proslavilo 88. rođendan podižući svijest o nasilju

"Ne može čovjek platiti 500 kuna za šamar, jer to je samo poticanje nasilja, poticanje nasilništva i zapravo poruka da je nasilje ok, a nije", kazala je Jelena Veljača iz Inicijative Spasi.me.

Podižući svijest o nasilju Borovo je proslavilo svoj 88. rođendan, a nove Stratasice trebale bi podsjetiti i na to da u Hrvatskoj svakih sat vremena jedna žena doživi neki oblik nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba