Još par dana

U izbore u HDZ-u upleo se i koronavirus, ali i dalje lete otrovne strelice između dva stožera

12.3.2020. u 7:22/ Adrian De Vrgna

Iz središnjice apeliraju da se strasti smire jer suradnja nema alternativu

Nekoliko je dana ostalo do izbora u HDZ-u, no kampanja ipak posustaje. Razlog nije umor kandidata, već koronavirus zbog kojega je pa je tim Andreja Plenkovića otkazao skupove. 

Trio Kovač-Stier-Penava to još nije učinili. Oštrih poruka ne manjka, a iz središnjice su izvijestili da je za izbore sve spremno.

I dok su se sinoć na skupu u Zadru nudila dezinfekcijska sredstva te se pazilo na razmak u dvorani, danas je pala odluka Plenkovićeva tima da otkaže sve predizborne skupove. Unatoč tome, u HDZ-u sve je spremno za unutarstranačke izbore u nedjelju, tvrde

Na gotovo 600 biračkih mjesta, od toga 19 u inozemstvu, pravo glasa prema podacima iz HDZ-a, ima više od 210 tisuća HDZ-ovaca. Tiskano je više od 630 tisuća listića, s obzirom na izbor predsjednika, zamjenika i potpredsjednika, koji su bili i najveći trošak. HDZ je za izbore do sada, od predviđenih pola milijuna, potrošio oko 315 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

U međuvremenu oštra retorika između dva tima je nastavljena pa Plenkovićev tim proziva Kovačev da šteti stranci. 

Upravo se čita

Image
NEOČEKIVAN DOGAĐAJ

VIDEO Kovačić otkrio kako je zaradio 'šljivu' ispod oka koja je privukla pažnju na presici

"Očito su se usmjerili na prozivke, ali to nije ništa novo i kolega Kovač i drugi to rade već duže vrijeme", rekao je Tomo Medved, Plenkovićev kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a.

"Da je Kovač zdušno stao uz bok HDZ-u kad je to najviše trebalo, siguran sam da bi brojka participijenata većine bila u Saboru još veća, saborska većina još stabilnija, a onda bi i reformskih mjera bilo više", kazao je pak ministar gospodarstva Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Kovač žali što nema sučeljavanja pred članstvom, Plenkoviću poručuje da ga želi kooptirati u Predsjedništvo.

Iz središnjice apeliraju da se strasti smire jer suradnja nema alternativu, a nakon rezultata u nedjelju u 23 sata, u HDZ-u najavljuju da će se zajedno okrenuti parlamentarnim izborima.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba