Malo dobrih vijesti

U KBC-u Osijek uspješno obavljena prva mehanička trombektomija na pacijentici s dijagnozom moždanog udara

Image
Foto: Facebook, KBC Osijek

Svoje zadovoljstvo djelatnici su odlučili podijeliti na svom Facebook profilu

23.11.2020. u 17:45/ Vijesti.hr

Život zdravstvenih djelatnika je u doba pandemija sve samo ne lagan. Preopterećenje sustava, nedostatak resursa, strah i brojni preminuli pacijenti razlog su ogromne razine stresa liječnika, medicinskih sestara i ostalih djelatnika.

Unatoč tome, ima i nekih dobrih vijesti. Jedna dolazi iz KBC-a Osijek gdje je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na pacijentici s dijagnozom moždanog udara.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Sa iznimnim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da je jučer obavljena prva mehanička trombektomija na području Slavonije i Baranje kod pacijentice sa dijagnozom moždanog udara. Postupak je obavio tim intervencijskih radiologa KBC-a Osijek, dr. Šarić, dr. Turk i dr. Kopačin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kakav pothvat!

Uspinje se više od 18 kilometara, a sve kako bi jedan 12-godišnjak prohodao!

Image
Kakav pothvat!

Uspinje se više od 18 kilometara, a sve kako bi jedan 12-godišnjak prohodao!

KBC Osijek kao regionalni centar planira pokriti područje od 5 slavonskih županija i 9 bolnica te tako pružiti ovu vrhunsku uslugu za stanovnike Istočne Hrvatske. Zahvaljujemo prof. Marku Radošu i njegovom timu na pruženoj edukaciji te na dragocjenim savjetima prilikom ovog postupka.

Ponosni smo na ostatak tima, slavonsko-brodske neurologe koji su pripremili pacijenticu, naše neurologe intenziviste za  postoperativnu skrb, anesteziologe i tehničare koji su vodili anesteziju te  prvostupnike medicinske radiologije i instrumentarke koji su bili dio intervencijskog tima", piše na Facebook profilu KBC-a Osijek.

Upravo se čita

Image
ljudska greška?

Šok u Engleskoj! 39.000 COVID slučajeva vođeno kao negativno. 'Moglo je umrijeti bar 20 ljudi'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba