negoduju stariji građani

U ovom turističkom mjestu pošta ljeti radi samo 2,5 sata i to po najvećoj vrućini: 'Gosti dođu i poljube vrata'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poštanski ured u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza otvoren od ponedjeljka do petka između 12.30 i 15 sati

11.8.2022. u 11:57/ RTL Vijesti

Vrboska je mjesto na sjevernoj strani otoka Hvara koje broji nešto više od 550 stanovnika, no zbog svojih ljepota i bogate kulturno-povijesne baštine, tijekom ljeta privlači brojne turiste. No, i stanovnici i turisti susreću se s istim problemom. Jedini poštarski ured u mjestu skratio je radno vrijeme, a što je najgore otvoren je jedino tijekom najvrelijeg dijela dana, javlja Slobodna Dalmacija.

Poštanski ured u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza otvoren od ponedjeljka do petka između 12.30 i 15 sati. Zbog toga posebno negoduju stariji građani, koji se prema svim liječničkim preporukama, sunca trebaju kloniti od 10 do 17 sati.

''U našem mjestu momentalno boravi oko 1200 turista, nešto malo manje nego lani. Vidio sam ih toliko puta kako su ''poljubili'' vrata poštanskog ureda, nedostupna im je usluga, a na drugom mjestu nemaju mjenjačnicu. I oni izbjegavaju ove nesnošljive sparine'', kazao je Jure Bogdanić, umirovljenik iz Vrbovske.

''U tom dijelu dana se vrate u svoje smještaje, zavuku negdje u hlad, a mi domaći smo taman ručamo i onda idemo na odmor, nikako pod sunce koje ponekad peče i do 38 stupnjeva. Ali, nama se ovako ruši imidž turističkog odredišta, obezvrjeđuju se napori domaćih ljudi u svim drugom segmentima i postavlja pitanje hoće li nam se ti gosti više vratiti'', dodaje Bogdanić.

Image
Opasno zanimanje

Mito i korupcija s poslasticama. Direkt u smjeni s poštarom doznaje kakav odnos imaju sa psima. Bolji od Britanaca

Image
Opasno zanimanje

Mito i korupcija s poslasticama. Direkt u smjeni s poštarom doznaje kakav odnos imaju sa psima. Bolji od Britanaca

Iz Hrvatske pošte su odgovorili: ''Radna vremena poštanskih ureda prilagođavaju se kontinuitetu korištenja usluga od strane korisnika, ali i drugih procesa koji se vežu uz poslovanje na lokalitetima. To vrijedi za svih 1016 poštanskih ureda “Hrvatske pošte” diljem naše zemlje, uključujući i otoke. Praćenje korištenja od strane korisnika provodi se na mjesečnoj, ali i sezonskoj razini. Što se otoka tiče, činjenica je da se radna vremena u manjim mjestima vežu i uz rad poštanskih ureda koji su u većim sredinama, a time imaju veću frekvenciju.''

Iz HP-ova Ureda za korporativne komunikacije navode da je poštanski ured u Jelsi udaljen pet kilometara od Vrboske, radno vrijeme mu je od 8 do 20 sati radnim danima, te subotom od 8 do 12 sati, a ured u Vrbanju, četiri kilometra od Vrboske, radi od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati.

Uz to, kazali su kako će se pristupiti '' dodatnoj analizi za spomenutu lokaciju''.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
HRABRA LAVICA

Melita je preboljela tumor na srcu, izgubila bebu, ali ova Riječanka ne odustaje: 'Nasmiješite se'

Više s weba