dvije godine od potresa

U Sisku obnovili prvu kuću, ali bez pomoći države. Marin kaže: 'U kontejneru je bilo grozno, sad ću imat sobu...

15.10.2022. u 7:30/ Marko Šiklić

Dok je država zakazala, srećom nisu donacije. Stanovnici Vrbovca osigurali su novi dom obitelji Brlić

Od potresa je prošao 21 mjesec, obitelj Brlić konačno ima vlastiti krov nad glavom. Njihovi snovi postali su stvarnost.

"Kao da, evo ne znam… nemam snage, ali hvala svima od srca" Nemam druge riječi, govori Mario Brlić iz Siska. Od temelja do krova, kompletno je izgrađena prva kuća na području Siska – bez pomoći države.

"Sretni smo, napokon imamo svoj dom, izlazimo iz kontejnera, normalno ćemo živjeti, imat ćemo gdje spavati, toplo nam je", kaže nam Josipa Brlić. Novu kuću od 120 četvornih metara, s četiri spavaće sobe vrijednu više od milijun i 500 tisuća kuna u potpunosti su financirali Vrbovčani.

"Ne znam što bih rekao, nemam riječi, jedva čekam da se uselim i da se naspavam na miru", sretan je Mario Brlić. I ovdje je probleme stvarala administracija, pa se dokumentacija za kuću prikupljala isto koliko je trajala gradnja – godinu dana.

Image
OSIGURAT ĆE SE ISTI LIJEČNICI

Kreće obnova bolnica nakon potresa, ako imate termine u KB-u Merkur provjerite gdje doći da ne poljubite vrata

Image
OSIGURAT ĆE SE ISTI LIJEČNICI

Kreće obnova bolnica nakon potresa, ako imate termine u KB-u Merkur provjerite gdje doći da ne poljubite vrata

"Dugo je to trajalo, ja sam se nadao da ćemo prošle godine useliti ove ljude, nismo uspjeli – ove godine jesmo i to nam je veliko olakšanje jer smo uspjeli ispuniti obećanje ljudima koje smo dali", govori Denis Kralj, gradonačelnik Vrbovca.

Marko Krička, zamjenik gradonačelnice Siska, kaže: "Možda je magla ovdje kod nas, ali ovoj obitelji je jako vedro. U jednu ruku sam sretan, u drugu žalostan što je ovo prva kuća. Ovo je jedan dobar primjer kako bi neke stvari trebale funkcionirati, a još uvijek ne funkcioniraju."

Život je sada, nemjerljivo lakši. Da će tako doista i biti nisu vjerovali. Mislili su da će se cijela priča ispuhati nakon par dana, no dogodilo se suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Brlić kaže: "Jako nam je drago da se uspjelo to napraviti u tako kratkom roku, u godinu dana podići kuću iz temelja… To je nešto najbrže što su mogli napraviti, to je predivno."

Marin Brlić također dodaje: "U kontejneru je bilo grozno i sretan sam što ću napokon imati svoju sobu."

Dobri ljudi opet bili brži od države i na području Banovine izgradili 26 kuća - zidanih, drvenih i montažnih – a država četiri.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI DZS-A

U siječnju prosječna plaća 1094 eura. Poznato tko je najviše plaćen, a tko zapravo radi najviše

Više s weba