OGLAS

brojne su koristi

U švedskom parlamentu nema ljutnje ni stresa: Bi li ova metoda pomogla i hrvatskim političarima?

10.12.2019. u 15:41/ Lada Marinović

Daje rezultate u liječenju tjeskobe, depresije, hiperaktivnosti, pomaže u odvikavanju od ovisnosti


Kad ne možete utišati misli, kad se opsesivno brinete o svemu što vas čeka ili što trebate obaviti, kad vas opterećuju neki prošli događaji, kad u glavi stalno čujete onaj glasić koji govori da nešto ne možete ili ne znate, e onda je vrijeme za -  mindfulness. To je tehnika usredotočene svjesnosti koju su prije 2500 godina osmislili budistički svećenici.

VEZANE VIJESTI:


Mindfulness ili prevedeno na hrvatski: pomnost, odnosno usredotočena svjesnost, čovjeka uči da se fokusira na sadašnji trenutak.

Mnogo je koristi od mindfulnessa jer daje rezultate u liječenju tjeskobe, depresije, hiperaktivnosti, odvikavanju od ovisnosti.

Tehnikom se služe psiholozi i psihoanalitičari, pomaže učenicima u školi i zatvorenicima u zatvoru, a neki misle da bi itekako mogla pomoći - i hrvatskim zastupnicima u Saboru. 

"Živimo u stresnom i kaotičnom svijetu i trebamo znati kako smiriti misli i kako biti što uravnoteženiji i tako na svjesniji način donositi odluke", izjavila je Iva Mia Krušlin iz Mindfulness inicijative Hrvatska.

Ovaj oblik mentalnog treninga stigao je i do Hrvatske. I to baš na zagrebački Fakultet političkih znanosti jer se mindfulness pokazao jako dobrom vježbom za političare.

Stručnjak za mindfulness Gunnar Michanek kaže kako u švedskom parlamentu ovu meditaciju primjenjuju od 2011. godine. Dodaje kako su dosad imali sedam grupa političara i kako se trening pokazao uspješnim. Političari i sami vide da se ne živciraju kao obično, ne ljute se niti su toliko pod stresom.


Postoji nekoliko jednostavnih koraka kako živjeti u trenutku. Trebamo obratiti pozornost na ljude i okolnosti oko sebe, biti uvijek prisutni duhom i umom i prihvatiti sebe sa svim vrlinama i manama, i naravno - ne zaboraviti pravilno disati.

Rezultati neće stići preko noći, ali ako ne odustanete, bit ćete spremniji i mirniji u stresnim situacijama. 

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKRENO PRIJATELJSTVO

Petar Šegedin skoro se rasplakao zbog svog cimera iz 'Superstara'


Više s weba