Direktorica turističke zajednice

U Varaždinu nema slobodnog kreveta: 'Vjerujem da ćemo se opet približiti brojci od 300 tisuća posjetitelja'

19.8.2022. u 21:15/ Ida Hamer

7 pozornica, 80 uličnih performera koji dolaze iz cijele Europe, osamdesetak izvedbi "Heroja ulica" koji su izabrani putem natječaja, mnoštvo radionica...

Da je u Varaždinu živo i veselo uvjerili smo se i uživo. Bogat glazbeni program, koji je k tome i besplatan, nije za propustiti. Tamo svatko može pronaći nešto za sebe. Spustila se kiša, ali što nakon kiše dolazi rekla nam je direktorica turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth.

"U narednih 10 dana na najljepšu pozornicu na otvorenom, na ulice i trgove povijesne gradske jezgre grada Varaždina donosimo preko 500 različitih programa - od koncerata, predstava, kazališnog programa, uličnog programa, performera, do programa za djecu i najmlađe posjetitelje", kazala je.

Kaže da je teško izdvojiti jednu stvar - u Varaždinu je 7 pozornica, posjetitelje očekuje 80 uličnih performera koji dolaze iz cijele Europe, osamdesetak izvedbi "Heroja ulica" koji su izabrani putem natječaja, mnoštvo radionica... "Uistinu je teško izdvojiti jednu stvar", nabraja Toth.

Image
atmosfera je izvrsna

Vruće ljeto polako izmiče, a Varaždin ima najbolji način za oproštaj: Počeo je 24. Špancirfest

Image
atmosfera je izvrsna

Vruće ljeto polako izmiče, a Varaždin ima najbolji način za oproštaj: Počeo je 24. Špancirfest

Kapaciteti - puni. U Varaždinu nema slobodnog kreveta. "Ako sada tražite sobu ili bilo kakav smještaj za svih deset dana na Špancirfestu, vjerujte, nećete nažalost moći naći. Možda negdje jedan krevet za jedno noćenje, ali za vikend u Varaždinu - ne", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpandemijske, 2019. godine Špancirfest je imao rekordnih 300 tisuća posjetitelja. Prošle godine su festival morali odraditi pod epidemijskih mjerama, a tada su imali 230 tisuća posjetitelja.

"Jako smo ponosni što smo uspjeli sigurno odraditi Špancirfest. Ove godine, ako nas vrijeme posluži... Nismo baš dobro krenuli, ali nadam se da ćemo dobro vedriti narednih 10 dana... Vjerujem da ćemo se opet približiti brojci od 300 tisuća posjetitelja", govori Toth.

Upravo se čita

Image
duboko zabrinjavajuće

Policajac u Velikoj Britaniji silovao dvije žene u rasponu od par dana. Prijavljen je

Ima jedna narodna uzrečica - ako na vjenčanju pada kiša to znači sreća. Možda će se isto primijeniti i na Špancirfest i dogoditi neki novi turistički rekordi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JASNO I GLASNO

Milanović u Rajevom Selu: 'Glasovanje članova Vrhovnog suda je očekivano'

Više s weba