izrazio duboko žaljenje

U više od mjesec dana izvan službe smrtno stradalo pet vojnika! Banožić: 'Uložit ćemo sve napore u prevenciju nesretnih događaja'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih vojnika, kazao je Banožić

20.7.2021. u 12:40/ Hina

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je u utorak kako će uložiti sve napore radi prevencije nesretnih događaja u Hrvatskoj vojsci nakon što je u nešto više od mjesec dana, izvan službe, smrtno stradalo pet pripadnika Oružanih snaga RH.

"Zbog nesretnih događaja koji su se dogodili u Hrvatskoj vojsci, uložit ćemo sve svoje napore u daljnji razvoj programa prevencije ovakvih događaja", poručio je Banožić i izrazio duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske.

Image
u varaždinu

Milanović: 'Nakon turističke sezone Vlada treba ukinuti sva ograničenja. Samo kako nam ne bi rekli da smo divljaci'

Image
u varaždinu

Milanović: 'Nakon turističke sezone Vlada treba ukinuti sva ograničenja. Samo kako nam ne bi rekli da smo divljaci'

"Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i  kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga", napisao je Banožić.

U priopćenju MORH-a istaknuo je da su na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika i da u ovome nisu sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama", dodao je.

Banožić je naglasio i da je u upravo prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Upravo se čita

Image
Pomozimo i mi!

Talijanski umjetnici velika srca Zagrebu poklanjaju spektakl u Lisinskom za pomoć djeci

"Moram istaknuti kako razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da ovakvih nesretnih slučajeva bude što manje", poručio je.

Iz MORH-a su podsjetili da su u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripadnici OSRH mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama. Psiholozi i zapovjednici su u svakodnevnoj interakciji s pripadnicima postrojbi", istaknuli su iz MORH-a.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba