osnovna škola u zadru

Učenicima sedmog razreda matematiku predaje profesorica engleskog. Roditelji su ogorčeni

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Problem s nastavnicima matematike već je dugo prisutan na tržištu rada

3.9.2022. u 10:26/ RTL Vijesti

U OŠ Šime Budinića u Zadru, matematiku će višim razredima u novoj školskoj godini predavati nastavnica engleskog jezika, piše 057 info.

Roditelji djeteta u ovoj osnovnoj školi su ogorčeni jer sumnjaju da im djeca neće dobiti potrebno znanje. Ista je nastavnica, kažu, i ranije bila zamjena u školi, a problemi su navodno rješavani time što bi djeci davala izvrsne ocjene.

Problem s nastavnicima matematike već je dugo prisutan na tržištu rada. Oni koji vladaju matematikom vrlo brzo pronađu posao u privatnom sektoru, u bankama i tehnološkim firmama, zbog čega im je nastavnička plaća demotivirajuća. Događa se često da matematiku predaju stručnjaci iz srodnih područja poput strojarstva ili fizike, ali je ipak rijetkost da su profesori stranih jezika i sličnih predmeta suvereno vladaju gradivom i mogu objasniti nešto kad "zapne" mimo osnovnih vještina.

Image
Broj prvašića u padu

Počinje nova školska godina, a s njom i velike promjene u školama. Uvode se i nacionalni ispiti

Image
Broj prvašića u padu

Počinje nova školska godina, a s njom i velike promjene u školama. Uvode se i nacionalni ispiti

Na natječaju koji je raspisan na određeno vrijeme do povratka djelatnice s rodiljnog dopusta vidljivo je da se traži osoba s diplomom odgovarajućeg smjera (matematika), ako se ne javi onda učitelj s pojačanom matematikom, dok je pod "C" ostavljena mogućnost prijema bilo kojeg profesora koji je na studiju imao 180 ECTS bodova.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVAKA ČAST

FOTO U KBC Sestre milosrdnice prvi put u RH odradili biopsiju tumora pomoću robotske ruke

Više s weba