Play logo
'NE DAMO ZRINKU'

Učenik prijetio ubojstvom u školi, pa učiteljica progovorila o vršnjačkom nasilju. Sad je dobila otkaz

Image
Foto: Miroslav Lelaš/Pixsell

Vijećnik Mosta u Županijskoj skupštini Ante Popović je izjavio kako su odlukom o otkazu ugovora učiteljici u Školskom odboru potvrdili da toleriraju nasilje te da su članovi Školskog odbora (pet je bilo za otkaz, a dvoje protiv) stavili stranački (HDZ-ov) interes ispred interesa djece

30.5.2023. u 9:28/ Danas/Hina
Play logo

Školski odbor Osnovne škole u Strožancu, naselju istočno od Splita, u ponedjeljak je donio odluku o otkazivanju ugovora o radu učiteljici Zrinki Perković Dodik unatoč upozorenja iz Županije splitsko-dalmatinske, koja je osnivač škole, da se ne donosi takva odluka, potvrdili su u ponedjeljak kasno navečer mjerodavni županijski dužnosnici.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić izjavio je kako je po zakonu Školski odbor ovlašten donositi takve odluke, ali bi mogao "snositi posljedice svojih odluka," zbog nepoštivanja preporuke osnivača škole.

Play logo

"Upozorili smo članove Školskog odbora ispred osnivača i preporučili da se ne donose ishitrene odluke pogotovo ne mjere izvanrednog otkaza ugovora o radu. Školski odbor je odlučio kako je odlučio i ako nastane šteta snosit će posljedice svojih odluka," rekao je Đonlić Hini.

Image
mentalno zdravlje djece

Vršnjačko nasilje poraslo za 40 posto. Selak Raspudić: 'Naša djeca nisu dobro'

Image
mentalno zdravlje djece

Vršnjačko nasilje poraslo za 40 posto. Selak Raspudić: 'Naša djeca nisu dobro'

Ova odluka uslijedila je nakon ranije održane konferencije za novinare dužnosnika stranke Most ispred zgrade škole na kojoj se okupilo i više roditelja zabrinutih nakon nedavnog incidenta u toj školi kada je jedan od učenika petog razreda sa željeznom šipkom tijekom nastave zaprijetio učitelju i učenicima vršnjačkim nasiljem.

Na toj konferenciji za novinare rečeno je kako je učiteljica Perković Dodik jedina u toj školi govorila o vršnjačkom nasilju, a na konferenciji su se i pojavili učenici iskazujuću podršku svojoj učiteljici natpisima "Ne damo Zrinku".

Play logo

Vijećnik Mosta u Županijskoj skupštini Ante Popović je izjavio kako su odlukom o otkazu ugovora učiteljici u Školskom odboru potvrdili da toleriraju nasilje te da su članovi Školskog odbora (pet je bilo za otkaz, a dvoje protiv) stavili stranački (HDZ-ov) interes ispred interesa djece.

"Javno pozivam župana Blaženka Bobana da po hitnom postupku razriješi 'neposlušne' članove Školskog odbora i imenuje nova tri člana koji će slušati upute. Ako to ne učini, potvrdit će kako je na jednak način uvaljan u ovo blato," poručio je Popović u ponedjeljak navečer u pisanoj izjavi.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEPOZVAN GOST

VIDEO Zagrepčaninu šišmiš uletio u stan dok je gledao Ljubav je na selu: 'Nekad ih je znalo po šest-sedam ući'

Play logo

Više s weba