kriminal se ne isplati

Uhićen vlasnik popularne, ali ilegalne stranice Filmovita: zaradio je čak 600 tisuća kuna

Image

Policijske lisice

Foto: Thinkstock.com

Zbog sumnje da bi mogli ponoviti djelo, uhićeni su zadržani u pritvoru

31.10.2016. u 15:05/ Vijesti.hr

Policijska uprava primorsko-goranska na svojim stranicama objavila je vijest o uhićenju dvoje hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Neslužbeno doznajemo da se, između ostalog, radi o vlasniku stranice Filmovita.

Da se kriminal ne isplati, na svojoj koži upravo osjećaju dvoje hrvatskih državljana u dobi od 30 i 27 godina. Njih su, naime, tijekom prošlog tjedna, pod osnovanom sumnjom da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, uhitili policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Odjela za visokotehnološki kriminalitet Ravnateljstva policije te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Kako navodi policija, kaznena djela dvojac je počinio u razdoblju od početka 2014. godine do 25. listopada 2016. godine, a na štetu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu. Policija ih sumnjiči da su protivno propisima kojima se uređuje autorsko i srodna prava reproducirali, distribuirali i na drugi način putem interneta javnosti priopćavali tuđa autorska djela, neovlašteno prodavali oglasni prostor te neovlašteno pristupali i koristili računalni sustav druge osobe. Ovim su radnjama spomenutoj tvrtki nanijeli znatnu materijalnu štetu, a za sebe ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 600.000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak je kazneno prijavljen za kaznena djela nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, neovlašten pristup i pranje novca, a 27-godišnjakinja je prijavljena za kazneno djelo pranje novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima Telegrama i 24sata radi se o Mateju Kalanju, vlasniku stranice Filmovita, popularne među korisnicima koji ilegalnim kanalima žele konzumirati sadržaje zaštićene autorskim pravima.

Zbog sumnje da bi mogli ponoviti djelo, uhićeni su zadržani u pritvoru.

Upravo se čita

Image
PRIŽELJKUJE GA U NAPADU

Karoglan: 'Livaja je dominantan u HNL-u i mislim da zaslužuje igrati protiv Brazila'

U trenutku pisanja teksta stranica Filmovita i dalje je bila dostupna korisnicima interneta.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sanna Marin, a onda i Erdogan

Pred NATO skup, od utorka u Zagrebu jako vruće, stiže premijerka Finske. Ubrzo i Erdogan na balkanskoj turneji

Više s weba