GUŽVE NA GRANICAMA

Ulazak u Hrvatsku čekao se i 5 sati! Kreš u RTL-u Danas: 'Najlakše je pregledavati one koji imaju covid potvr...

3.7.2021. u 18:48/ RTL Vijesti

Od jutra pojačan promet bio je na graničnim prijelazima s Mađarskom i Slovenijom

S početkom srpnja počinju i gužve u smjeru mora. Od jutra pojačan promet bio je na graničnim prijelazima s Mađarskom i Slovenijom.  

S mađarske strane granice su se na ulazu u Hrvatsku na prijelazu Goričan stvorile kilometarske kolone turista koji na ljetovanje stižu iz Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske.

Neki su na prelazak granice čekali i pet sati.  Slična situacija i na slovenskoj strani granice. Kolone od ranog jutra. Prelazak usporavaju pregledi dokumenata putnika koji dolaze iz Njemačke, Francuske, Italije. 

U RTL-u Danas gostovao je šef smjene Postaje granične policije Goričan Milan Kreš rekao je da su subotom ujutro uvijek takve gužve. "Covid putovnice nisu problem. Najlakše je s ljudima koji su se cijepili i dobili su digitalne potvrde", kazao je, ali i dodao da duže traju pregledi onih koji imaju "papirnate potvrde". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je u petak u Hrvatsku na Bregani ušlo oko 29 tisuća putnika, a danas od ponoći do 18 sati oko 22,500 putnika. U usporedbi s prošlogodišnjim podacima to je više od 50 posto povećanje, a slično je kao i 2019. godine. 

"Nadam se da će se ljudi što više cijepiti i da će olakšati sebi i drugima i život i putovanja. Digitalne covid potvrde stvarno olakšavaju. Molim vozače za strpljenje kada moraju pričekati", rekao je Kreš. 

Upravo se čita

Image
KRAJ NAŠE SKUPINE

Maroko slavio protiv Kanade i osvojio prvo mjesto u skupini

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba