najslavnije svjetske šape

Upoznajte Orcu! Najljepšeg psa na svijetu i najuspješnijeg u Hrvatskoj: 'Njezina je narav nevjerojatna'

15.3.2023. u 21:32/ Danas.hr

Talijanske je pasmine lagotto romanjolo, ima pet godina, a njezin vlasnik koji je ujedno i organizator izložbi, uzgajivač i hendler kaže, itekako je zahvalna prije svega kao kućni ljubimac. Ima i pomoć susjede kada zagusti

Ona je najljepši pas na svijetu, ali i nauspješniji u povijesti hrvatske kinologije. Orka se vratila kući i to s najprestižnije izložbe pasa u Velikoj Britaniji.

Posjetili smo je u njezinu domu pokraj Samobora i bili s njom u šetnji.

Ova vesela njuška je Orka u društvu čupavih prijateljica Lize, Nairobi i Nite. Imaju više razloga za mahanje repom - slavi se veliki uspjeh.

Orka je na proglašena najljepšom na svijetu i to na najvećoj, najprestižnijoj i najstarijoj izložbi koja se održava 150 godina.

Image
spasili su njušku!

Pas se poskliznuo u provaliju od 15 metara, a onda su vatrogasci krenuli u akciju

Image
spasili su njušku!

Pas se poskliznuo u provaliju od 15 metara, a onda su vatrogasci krenuli u akciju

U to ime sinoć iznenađenje nakon dugog puta. U Kerestincu je nagrađena kujica dobila doček uz tortu s piletinom.

"Stvarno jedan nevjerojatan osjećaj, nešto što se dogodi jednom u životu, većini ljudi nikad, eto nama se dogodilo", rekao je Ante Lučin, suvlasnik Orce.

Talijanske je pasmine lagotto romanjolo, ima pet godina, a njezin vlasnik koji je ujedno i organizator izložbi, uzgajivač i hendler kaže, itekako je zahvalna prije svega kao kućni ljubimac. Ima i pomoć susjede kada zagusti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god dođe njoj, ona se veseli, ona svakog pozdravi poljubi i maše repom. Sudac je rekao da je uz sve kvalitete koje ima kao ta pasmina, ta njezina narav je nešto nevjerojatno", izjavio je Lučin.

"Igra se cijeli dan, vesela je, nikad nema s njom nikakvih problema, baš je jednostavan pas, savršen", rekla je Dea Kurjak iz Kerestinca.

Svi paze na Orkinu kondiciju i prehranu. Po cijeli dan nosi igračke i istrčava. Od malih šapa odlazi na izložbe, i u SAD-u je prije ovog uspjeha, briljirala.

Povijesni je to uspjeh za Hrvatski kinološki savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
NADBISKUP GA PRAVDAO

Što se događalo u Sotinu? Župnik koji je maltretirao djevojčice ostavljen u službi jer je star?

"Biti najljepši od 20 tisuća pasa je već puno, a pogotovo na izložbi koja ima tako dugu tradiciju", rekao je Bojan Mataković, tajnik Kinološkog saveza.

Nakon ovoga, dalje nema, barem što se prestiža izložbi tiče.

"Svi me pitaju ide li sada u mirovinu? Nema veće od Cruftsa. Sad razmišljamo da završimo priču s najboljim rezultatom ikada, najljepše je tako", istaknuo je Lučin.

Zvijezda parka, ali i svijeta nakon velike pobjede odlazi kao najljepša, a vrijeme joj je, kažu, za štence

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTVRDILA OBITELJ

Pronađena je 27-godišnjakinja iz Imotskog koja je nestala u nedjelju u Zagrebu

Više s weba