čak ni kad zatopli

Upozorenje svima koji idu na Sljeme! Ne prolazite i ne zadržavajte se oko TV tornja

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Također molimo da ne uklanjate znakove upozorenja', naveli su

1.2.2023. u 13:34/ Danas.hr

Park prirode Medvednica (PP Medvednica) u srijedu je na Facebooku upozorio posjetitelje da pripaze dok borave u parku i da ne prolaze pored televizijskog tornja tornja na Sljemenu jer postoji opasnost od pada leda.

"Sve posjetitelje i dionike koji rade na Sljemenu te koriste prostor u blizini OiV tornja Sljeme (TV toranj) molimo za oprez prilikom boravka u Parku. Posjetitelje molimo da ne prolaze uz TV toranj, osobito da se ne zadržavaju u zoni ispod tornja zbog mogućnosti pada leda.Također molimo da ne uklanjate znakove upozorenja", objavilli su djelatnici Parka prirode Medvednica.

"Zimi povremeno dolazi do zamrzavanja dijelova tornja te s povećenjem temperature do pucanja leda i potencijalne opasnosti od pada velikih komada leda koji mogu izazvati materijalnu štetu na objektima u neposrednoj blizini i parkiranim vozilima, a čovjeka mogu ubiti ili teško ozlijediti", objasnili su iz PP Medvednice.

Podsjetimo, sezona skijanja na Sljemenu započela je u subotu 28. siječnja, a trebala bi trajati i do 40 dana jer su uvjeti izvrsni za skijanje s obzirom na to da je uz umjetni snijeg palo i dosta prirodnog snijega.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'kažnjavao sam sebe'

Joža Manolić slavi 103. rođendan! Preživio koronu, nadživio skoro pa svakoga: 'Trebao sam više uživati u životu'

Više s weba