SINDIKAT ZDRAVSTVA TVRDI

'Uprava riječke bolnice prisiljava medicinske sestre da pripremaju kemoterapiju. Za to nisu kvalificirane'

Image
Foto: Shutterstock

Po njezinim riječima, uprava je na kliniku nedavno poslala farmaceuta koji ne priprema terapiju, nego stoji uz sestru koja to radi

3.5.2022. u 15:22/ Hina

Uprava riječke bolnice prisiljava medicinske sestre na Klinici za onkologiju da rade posao pripreme citostatika (lijekova za kemoterapiju, op.a.) za koji nisu kvalificirane, rekla je Radmila Čahut Jurišić, predsjednica Sindikata zdravstva i dodala da su o tome izvijestili inspekciju zdravstva.

Čahut Jurišić navela je na konferenciji za novinare da medicinske sestre, uz loše uvjete rada, na Klinici za onkologiju i radioterapiju, rade i posao za koji nisu kvalificirane - pripremu citostatika u digestoru, a potom i njegovu primjenu. A trebale bi raditi samo dio posla za koji su kvalificirane, tj. primjenjivati citostatsku terapiju, dodala je.

Navela je da pripremu citostatika, kao i u svim drugim bolnicama, trebaju obavljati farmaceutski tehničari ili magistri farmacije i dostaviti ih na kliniku kako bi medicinske sestre tu terapiju primijenile.

Image
Skandalozna snimka

Svađala se na parkingu i 'skupo platila': Liječnica razriješena dužnosti pročelnice u KBC-u

Image
Skandalozna snimka

Svađala se na parkingu i 'skupo platila': Liječnica razriješena dužnosti pročelnice u KBC-u

Ističe da je takav rad opasan po zdravlje sestara, koje su ionako preopterećene, te da može ugroziti i njih i pacijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim riječima, uprava je na kliniku nedavno poslala farmaceuta koji ne priprema terapiju, nego stoji uz sestru koja to radi.

O svemu je upućena prijava inspekciji zdravstva i nadamo se da će ona intervenirati što prije, zaključila je predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske.

Upravo se čita

Image
DOBRO SE ZABAVLJAJU

VIDEO Pogledajte vatrenu atmosferu Hrvata na ulicama: Ostali navijači nas gledaju i snimaju

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba