NOVA ISTRAGA

USKOK traži skidanje imuniteta Kuščeviću: Ženu i šogora mu terete za malverzacije!

17.2.2020. u 18:30/ Ivana Ivanda Rožić

Sumnjiči ga se za niz djela i USKOK zbog toga ima pune ruke posla

Državno odvjetništvo od Sabora traži, kako doznaje RTL, novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik. 

Protiv Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornogplana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

USKOK ga sumnjiči za niz djela o kojima su mediji već pisali, poput afere s Uvalom Gruška, a za svoj načelnički mandat Lovro Kuščević uvijek je ovako odgovarao:

"Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog andata vijećnika, ponosna sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovro Kuščević svoje bogatstvo, kaže, nikad nije skrivao. Svoj recept kako se obogatiti rado je dijelio u medijima počevši od malih nogu kad je brao lavandu.

"Tako da kao student ima svoj biznis i prodaje na štandovima, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujućiobrazovanju ima pristojnu plaću načelnika, ima pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu", govorio je Kuščević.

Upravo se čita

Image
VIDEO ZA POVIJEST

Prekrasne scene dolaze iz Dalmacije: Pogledajte kako su splitski gimnazijalci najavili utakmicu

I dok je na sve to ponosan, pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila novac.

Zbog prenamjene zemljišta i niza malverzacija između ostalog i s vilom koja je upisana kao pašnjak, prvuistragu USKOK je protiv Kuščevića otvorio krajem godine: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto nije bila upisana? A tko će to sve pratiti, Bogu hvala imampuno nekretnina, zahvaljujući vama sam dao zahtjev da se sve nekretnine upišu u katastar. Bogu hvala, imam toliko nekretnina da ih ne mogu sve pratiti."

A sad sve te nekretnine USKOK provjerava kako bi se utvrdilo jesu li stečene na zakonit način.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZBOG STAROSTI

Golemi bor srušio se u pulskoj park šumi, ostala je rupa duboka tri metra: 'Nije ni prvi, ni zadnji'

Više s weba