obilježavanje Oluje

VIDEO Ministara nigdje na vidiku. Milanović u Kninu: 'Hrvatska nije imala izbora '95. Nikoga nije prognala'

4.8.2022. u 21:00/ H. K.

'Bilo je u ovih nepunih 30 godina isprika, puno ali, puno nismo znali... Prošlo je dovoljno vremena da s odmakom kažemo da je bilo vrlo malo loših i jako puno dobrih i veličanstvenih stvari', rekao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović održava danas na Kninskoj tvrđavi svečani prijem za ratne zapovjednike povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja. 

Početak svečanosti je bio u 20 sati, a predsjednik će na prijemu uručiti odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga RH.

Prije nešto više od sat vremena na Kninsku tvrđavu stigao je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović. Počela je ceremonija.

Nakon intoniranja hrvatske himne održana minuta šutnje za sve koji su dali život za domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim se predsjednik prigodno obratio prisutnima.

"Bilo je u ovih nepunih 30 godina isprika, puno ali, puno nismo znali... Prošlo je dovoljno vremena da s odmakom kažemo da je bilo vrlo malo loših i jako puno dobrih i veličanstvenih stvari", rekao je Milanović. 

Upravo se čita

Image
'HOĆE NAM SE ISPRIČATI'

Završen nadzor ŽB Čakovec zbog slučaja 'hranjenja mrtve pacijentice'. Oglasilo se osoblje

Image
u Petričanima

Plenković: 'Milanović je jedini predsjednik na svijetu koji nije čestitao Dan državnosti svojim građanima'

Image
u Petričanima

Plenković: 'Milanović je jedini predsjednik na svijetu koji nije čestitao Dan državnosti svojim građanima'

"Ljudi umiru dvaput. Prvi put kad umru, a drugi put kad ih se zaboravi. Vi ćete živjeti dugo", dodao je. "Naš put je bio ispravan i krvav. Hvala onima koji su ovdje, onima koji nisu ovdje i onima koji su došli", dodao je.

"Strah i jeza pred praznoćom kada te nema i sve ovo što se radi je otpor zaboravu, otpor relativiziranju. O tome trebamo govoriti i sutra na proslavi i na sinjskoj Alci. Hrvatska je bila od prvog dana u jako teškoj poziciji. Neki koji su u tome sudjelovali danas ih nema, Hrvatskoj ništa nije poklonjeno. Hrvatskoj od 91. nije ništa poklonio i sve plaćeno s dvostruko višim cijenama s kamata. Nismo bijesni i ne mrzimo nikoga. Da, naša zemlja je bila ili na pragu sankcija, pod embargom. Strahovala je Hrvatska od sankcija. Ovo kada govorim ne govorim kao frustrirani predsjednik jedne male zemlje. Naš put je bio pravedan. Sumnjičilo nas se da smo BiH htjeli raskomadati", nastavlja Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bihać nikad ne bi bio deblokiran da nije bilo naše vojske. Bosanski Srbi ne bi nikada položili oružje da ih vojska nije slomila. 30 godina kasnije mi se i dalje moramo objašnjavati i ispričavati. Ne, draga gospodo. Naš je put bio ispravan, civiliziran, i, kao u svakom ratu, bio je krvav", rekao je Milanović.

"Hrvatska '95. godine nije imala izbora. Hrvatska nikoga nije prognala, nije željela, ili ja barem s punim povjerenjem govorim da većina to nije željela", nastavio je. 

"I dalje ću imati otvorene oči i biti otvoren za drugo mišljenje i drugu stranu, ali što se nas tiče, ovako stvari stoje. Svatko je dobrodošao u Hrvatsku, svatko tko je spreman živjeti pod civiliziranim pravilima modernog svijeta", zaključio je.

Zatim su uručena odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NETRAGOM NESTALA

FOTO Jesu li ovo posljednje fotografije Irine Vu u Betini? Snimile ju Google karte

Više s weba