kod Starigrada

Milanović o tragediji tijekom požara na Hvaru: 'Pozivam sve ljude da misle na sebe, željezo je željezo"

thumbnail
8.8.2022. u 15:18/ RTL Vijesti

U mjestu Vrbanj, kod mjesta pogibije mještanina koji je pokušao spasiti svoju imovinu i bager, Predsjednik Republike susreo se i razgovarati s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obišao je požarom pogođeno područje na predjelu Vrbanj - Dol kod Starigrada.

U mjestu Vrbanj, kod mjesta pogibije mještanina koji je pokušao spasiti svoju imovinu i bager, Predsjednik Republike susreo se i razgovarati s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara.

"Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, željezo je željezo", rekao je Milanović na početku.

Osvrnuo se i na smrt osobe u požaru, koja je pokušavala spasiti svoj stroj. Istaknuo je kako bi bilo najbolje da je barem šest kanadera spremno za sezonu, ali "eto, to su Vlada i ministar napravili. Nije mi jasno zašto ih nije bar pet. Zanima me samo zašto posao nije završen."

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: Pelješki most pogurao Butkovića, ali ne i HDZ. Milanović ponovno dobio najnižu ocjenu

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: Pelješki most pogurao Butkovića, ali ne i HDZ. Milanović ponovno dobio najnižu ocjenu

"Vlada treba poraditi prije svega na korupciji. Svakome se može dogoditi da ima kukolja, ali baš toliko... Koliko puta ljudi govore da ih to ubija u pojam i da zato odlaze van. Ovo s energentima, uvijek se može više. To treba pratiti, isto kao kad vatrogasci vise nad šumama", dodao je Milanović.

Osvrnuo se i na dolazak predsjednika Boruta Pahora u Sinj. "On je u Splitu, sutra ide u Tursku. Bilo mu je jako drago kad sam ga pozvao. Dočekan je kao najbolji prijatelj."

Nakon 18 sati borbe s vatrom, u ponedjeljak ujutro, oko sedam sati, lokaliziran je požar na Hvaru, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je jutros rekao Hini, s područja Imotskog i Omiša jutros je na Hvar poslano 18 vatrogasaca koji će zamijeniti umorne hvarske gasitelje i to sve dok to požarište ne bude proglašeno ugašenim.

Komentirao je i zapadne sankcije uvedene Rusiji.

"Sankcije neće naškoditi Rusiji, naškodilo je nama. Žao mi je što sam bio u pravu", rekao je.

Vezano uz izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je istaknuo:

Upravo se čita

Image
SPIRALA NASILJA

U zadnja 24 sata prijavljeno je 18 slučaja nasilja u obitelji, a društvene mreže kipe od odvratnih komentara

"Dolaze na more i meni je to drago, dobro došli. Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Dok sam dolazio ovamo vidio sam barem pet, šest automobila s beogradskim oznakama".

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
prinova kod Kostelića

Janica Kostelić rodila drugo dijete, brat Ivica ponosan!

Više s weba