OGLAS

prioritet dobrobit djece

Policija o slučaju iz Kozari puteva: 'Imao je zabranu prilaska. Mjere prestale odlukom suda u ožujku 2021.'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Iznijeli su da je preminuli počinitelj otac jednog djeteta i nije živio s djecom. Dolazio je kontaktirati s vlastitim djetetom, sukladno sudskoj odluci, objašnjavaju iz policije

5.1.2023. u 14:00/ Danas.hr

Zagrebačka policija održala je u četvrtak, 5. siječnja, konferenciju za medije o slučaju koji je šokirao javnost - u Kozari putevima je preminula jednogodišnja djevojčica nakon što je nju i majku (41) oštrim predmetom napao bivši partner žene, 43-godišnjak.

Nakon zločina, počinio je samoubojstvo dok se žena još uvijek bori za život. Djevojčica je preminula na hitnom prijemu u Zagrebu zbog težine ozljeda.


Image
ozljede bile preteške

Djevojčica iz Kozari puta preminula na hitnom prijemu. Neslužbeno: bila je spojena na ECMO

Image
ozljede bile preteške

Djevojčica iz Kozari puta preminula na hitnom prijemu. Neslužbeno: bila je spojena na ECMO

Počinitelj je imao mjeru zabrane prilaska i uspostavljanja veze sa žrtvom, ali ona su prestala u ožujku 2021. odlukom suda, navode iz policije.

Iz policije potvrđuju kako je bilo druge djece, po riječima državne tajnice Mađerić, ali kako smatraju da interes javnosti u ovom trenutku nije ispred interesa dobrobiti djece i obitelji.

Jedno dijete je punoljetno, a dvoje djece maloljetno. Nije bilo razloga da se majci oduzmu djeca. Preminuli počinitelj otac je jednog djeteta i nije živio s djecom.

Dolazio je kontaktirati s vlastitim djetetom, sukladno sudskoj odluci, objašnjavaju iz policije.

Unatrag godinu dana nije bilo razloga za intervenciju u unesrećenoj obitelji jer nije zabilježeno obiteljskih incidenata koji bi policijsku intervenciju potaknuli, navode iz policije.


Obdukcija počinitelja i djeteta žrtve bit će obavljena, a o rezultatima obdukcije policija će pravodobno izvijestiti javnost. O motivima zločina policija u ovom trenutku ne želi nagađati.

Novinari su postavili pitanje je li točno da su susjedi dva do tri dana prije počinjenog zločina čuli galamu i svađu iz doma unesrećene obitelji, no iz policije su kazali kako su službene informacije o incidentu dobili tek u srijedu, 4. siječnja oko 20.30 sati.

Da su službenu informaciju o incidentu dobili ranije, ističu, žurno bi i pravodobno intervenirali.

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'TO JE OBAVEZA'

Jandroković o plaćanju troškova navijača iz grčkih zatvora: 'Država mora brinuti o svojim državljanima'


Više s weba