OGLAS

na sjednici Vlade

Plenković na sjednici Vlade najavio: 'Od 1. siječnja minimalna plaća raste s 3750 na 4220 kuna'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Ovdje se ne radi ni o kakvom ulasku Hrvatske u ratu, ni o kakvom dolasku rata u Hrvatsku', dodao je premijer

19.10.2022. u 12:56/ RTL Vijesti

Na dnevnom redu Vladine sjednice je nacrt proračunskog plana Republike Hrvatske za 2023., prijedlog izmjena i dopuna državnog ovogodišnjeg proračuna te prijedlozi izmjena i dopuna financijskih planova izvanproračunskih korisnika za novu godinu.

Vlada će donijeti i uredbu o visini minimalne plaće za iduću godinu. Izmijenit će i dopuniti i Uredbu o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije te donijeti odluku o cijeni i raspodjeli kapaciteta prirodnog plina koji je Hrvatska elektroprivreda preuzela od proizvođača prirodnog plina.


Na početku je premijer Andrej Plenković održao uvodnu riječ.

Spomenuo je i izvješće o radu Vlade u Saboru, kazavši da je koincidiralo sa šestom godišnjicom njegove Vlade.

"Prije tri dana smo ograničili cijene naftnih derivata s obzirom na kretanje rasta cijena goriva", počeo je Plenković i dodao je da je Vlada pokrenula važne inicijative, od kojih je istaknuo osiguravanje obroka za svu djecu u osnovnim školama.

"Nijedno dijete neće ostati gladno", poručio je i najavio povećanje minimalne plaće na neto 4220 kuna od 1. siječnja što je bruto 700 eura. Također najavio je do kraja mandate želi da prosječna plaća bude 8200 kuna.

"Odlaskom oporbe iz Sabora tijekom njegova predstavljanja poslali su poruku o sebi", rekao je Plenković.


Govorio je i o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, odnosno da su poslali poruku Vrhovnoj Radi.

"Zato ćemo davati snažnu podršku i dalje. Pritom smo zadovoljni što će prvi parlamentarni sastanak Krimske platforme biti održan upravo ovdje u NSK-u, na kojemu će biti predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, Stefan Čuk, Nancy Pelosi… To Hrvatsku pozicionira gdje smo u kontekstu kršenja ljudskih prava", rekao je Plenković.

"Volio bih da se hrvatska javnost prisjeti da hrvatska država odlukama Vlade vojno podržava Ukrajinu već mjesecima. Ako je to netko od ovih sabotera i proruskih političara u Hrvatskoj zaboravio, volio bih da to osvijesti. Drugo, treba malo pojasniti o čemu se radi. EU je u procesu osnivanja misije pomoći Ukrajini. Ministar Grlić Radman je s još 20 drugih ministara izrazio spremnost da sudjeluje u obuci ukrajinskih vojnika. Uz RH još je 12 zemalja izrazilo spremnost da ta obuka bude na njihovu teritoriju", rekao je Plenković.

"Radi hrvatske javnosti izražavam zgroženost reakcijama predsjednika Republike, a još više njegovih trabanata po Saboru, koji iskazuju svoje proruske stavove. Ovdje se ne radi ni o kakvom ulasku Hrvatske u ratu, ni o kakvom dolasku rata u Hrvatsku, radi se o politici Hrvatske u okviru širih aktivnosti kroz misiju pomoći treniranja instruktora", rekao je Plenković.


Upravo se čita

Image
OPERACIJA 'ĐAKOVO'

U velikoj zapljeni u Brazilu pronađeno i hrvatsko oružje. Tvrtka iz Karlovca: 'Imali smo sve dozvole...'

"Ja jučer govorim u Radi, dronovi kamikaze padaju po Kijevu, a ovdje se začuđena ekipa koja nije bila spremna dignuti ruku za deklaraciju o Ukrajini prije 24. veljače nego tek kasnije i danas iščuđava. To su činjenice. I zato je važno da Hrvatska, baš Hrvatska, koja bolje nego itko razumije što se događa u Ukrajini, bude na pravoj strani. Vlada će uvijek biti na pravoj strani i povijesti i prava i morala", rekao je Plenković.

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAKON 16 DANA

Završio prosvjed seljaka! Pokrovac: 'Idemo svojim kućama, ali ova borba je tek počela'


Više s weba