RASPLET SKUPINE

Hoće li delta soj spasiti Vatrene? Korona izbacila najboljeg Škota. Ako iskoristimo priliku, na utakmice se v...

22.6.2021. u 9:15/ Darinka Trgo

Skroz druga Hrvatska mogla bi proći dalje i zaigrati u Kopenhagenu, Sevilli ili Budimpešti

Virus korone ušao je u svlačionicu škotske reprezentacije i iz današnje utakmice izbacio jednog od najboljih škotskih igrača Billyja Gilmoura, koji je briljirao u susretu protiv Engleske.

Korona je time nenadano stala na stranu hrvatske reprezentacije koja je upravo zbog jakih epidemioloških mjera u Velikoj Britaniji i obavezne karantene za naše navijače, bila uskraćena za podršku s tribina. Ali pobijedimo li Škote i prođemo skupinu, nastavak prvenstva Hrvatska bi trebala igrati pred mnogo više naših navijača. 

Naši s tribina još nisu imali pravu podršku

Na Wembleyu 300-tinjak Hrvata. Na Hampden Parku stotinu. Naši na tribinama nisu imali pravu podršku, možda i zato nisu bili ozbiljna prijetnja Englezima i Česima. Sve je naravno kriva korona. 

"Mi smo najviše oštećeni jer igramo bez svojih navijača. Mi s navijačima smo sigurno puno, puno jači i puno kvalitetniji i ovo uopće nije realno i objektivno“, potvrdio je izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije tu Hrvatska u podređenom položaju, čak štoviše, igraju dvije utakmice protiv domaćina pa je možda i bolje da je taj smanjeni kapacitet stadiona", smatra sportski analitičar Ivan Ivković

Mnogi prate Euro iz dnevnog boravka

Negativan test na ulazu u zemlju, pa 10 dana karantene, pa još koji test putem, puno je to eura za navijače. Stroga engleska pravila natjerala su brojne navijače da Modrića i ekipu, umjesto uživo, gledaju iz dnevnog boravka.  

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

"Meni je to bezveze. Zato što onda uvijek bude više onih što navijaju za strane države pa onda kada smo mi u napadu samo se čuje buuu. Meni je ljepša atmosfera kada su ljudi na tribinama", misli Zagrepčanka Marina

"Kada vidimo sve upola prazno onda stvarno je malo tiše, osjeća se to i fali to", kazao je Petar iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njima na terenu nema onog naboja koji će ih pratiti i bodriti", tvrdi Zagrepčanin Domagoj.

U Rusiju 2018. poslali sedam aviona punih navijača. Ove godine - nijedan

Nema onog naboja iz 2018. kad nema publike. Iz putničke agencije kažu da su u Rusiju poslali sedam aviona punih navijača, ove godine nijedan. 

"Putnici su nam se često javljali kada ćemo krenuti, hoće li biti što od toga. To su bile nekakve predrezervacije s obzirom da je bilo dosta nestabilno i nismo znali što očekivati, ali bilo je stotine upita i predrezervacija", rekla je voditeljica prodaje u turističkoj agenciji Ana Magdić

U zadnjih mjesec dana broj novih slučajeva zaraze u Velikoj Britaniji porastao je za 50 posto. Za sve je kriv indijski soj. Zbog njega Wembley puni samo 30 posto tribina pa bi se finale iz Londona moglo prebaciti u Budimpeštu. Zbog njega Hrvati ne mogu do Londona. A zbog njega je Škotska možda ostala bez jednog od najboljih igrača, veznjaka Bilyja Gilmoura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla bi to biti prilika za Dalića. Unatoč koroni koja se provukla u redove Škotske, utakmica će se odigrati, drugi igrači su dobro. Mediji su se raspisali da je gubitak Gilmoura velik udarac za Škote.

Image
Kolumna Ive Anića

Svevišnji: 'Što je sad opet, Daliću?' Dalić: 'Znate onog Billyja Gilmoura?'

Image
Kolumna Ive Anića

Svevišnji: 'Što je sad opet, Daliću?' Dalić: 'Znate onog Billyja Gilmoura?'

"To je svojevrstan udarac za njih, ne samo strogo gledajući po igračkoj kvaliteti, imaju važnijih igrača od njega, nego stvar štimunga unutar ekipe. To je uvijek prednost kad neka ekipa ostane bez prvotimca, ali Škoti zbog toga neće mijenjati taktiku", tvrdi sportski analitičar Ivan Ivković. 

Taktiku očito mijenja Dalić. Neobičan trening, na kojem igrači gađaju kante za smeće, možda nam donese novi ritam i prvu pobjedu. 

"Nema straha za sutra i pričali smo između sebe i mislim da će sutra biti jedna skroz druga Hrvatska", siguran je nogometni reprezentativac Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači stižu u drugom  krugu?

Skroz druga Hrvatska mogla bi proći dalje i zaigrati u Kopenhagenu, Sevilli ili Budimpešti. Tamo nema karantene, pa bi se mogao vratiti i huk s tribina. 

"Mi već imamo predrezervacije aviona za chartere. Pa ako to bude neki grad koji ne traži karantenu, mi imamo sve spremno i navijači će moći s nama na utakmicu", pojasnila je voditeljica prodaje u turističkoj agenciji Ana Magdić.  

Ali samo ako sutra u Glasgowu Hrvatska počne igrati.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba