još ima izdimljavanja

Vatrogasci lokalizirali velike požare na Braču i Hvaru, sve snage dežurale su cijelu noć

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Na svakom je otoku izgorjelo otprilike po 20 hektara borove šume i raslinja

19.6.2022. u 11:09/ RTL.hr

Skoro stotinu vatrogasaca tijekom subote, ali i prošle noći borili su se s velikim požarima koji su izbili kod mjesta Pitve na Hvaru i iznad Pučišća na Braču.

Kako je za 24 sata rekao županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević, požar koji je izbio na Hvaru lokalizirali su sinoć oko 21 sat, dok je požar iznad Pučišća lokaliziran u nedjelju oko 7.30 sati.

No, sve snage su i dalje na terenu gdje traje sanacija požarišta i još ima izdimljavanja, ali srećom, nema otvorenog plamena.

Image
TRAGEDIJA...

U požaru obiteljske kuće u Dubravi smrtno stradao muškarac

Image
TRAGEDIJA...

U požaru obiteljske kuće u Dubravi smrtno stradao muškarac

Na Hvaru je tako trenutno oko 30 vatrogasaca, dok je na Braču 60 vatrogasaca. Na svakom je otoku izgorjelo otprilike po 20 hektara borove šume i raslinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje je djelomično aktivan požar na otvorenom prostoru na području Žrnovnice, unutar područja bivše vojne baze. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 8 ha na minski sumnjivom terenu. Tijekom noći na dežurstvu su ostali vatrogasci iz JVP Split i DVD Žrnovnica sa ukupno pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila, navode iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Više s weba

Pročitajte još

Image
čestitala hrvatskoj

VIDEO I slavna hollywoodska glumica navijala i slavila pobjedu Vatrenih

Više s weba