ŽUTO I NARANČASTO UPOZORENJE

Većina Hrvatske pod meteoalarmom. Očekuju se problemi zbog jakog vjetra i grmljavine

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Oprez je potreban zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom

14.3.2023. u 9:23/ Danas.hr

Zbog jakih udara vjetra, ali i izraženijih pljuskova te grmljavine za gospićku je regiju upaljen narančasti meteoalarm, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom, upozorili su.

Dodaju i da je oprez potreban zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Zbog jakog vjetra narančasto je upozorenje podignuto za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, Sjevernu Dalmaciju te Srednju Dalmaciju. Žuto je pak upozorenje podignuto za kninsku, riječku, splitsku, dubrovačku regiju, zagrebačku, karlovačku i zapadnu obalu Istre te južnu Dalmaciju.

U isto vrijeme za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju podignuto je i upozorenje zbog grmljavine.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ima i stranih vlasnika

Kao s razglednice, ali ova gradnja je bespravna. Bageri Državnog inspektorata sad su na Čiovu

Više s weba