U čast glazbeniku

Veličina koja ostaje i kad odlazi: Rajko Dujmić bit će pokopan u Aleji velikana među najzaslužnijim građanima...

thumbnail
6.8.2020. u 20:56/ Ružica Đukić

Pokop u Aleji velikana ima proceduru koja može i potrajati

Sutra bi Rajko Dujmić proslavio 66. rođendan. No, umjesto slavlja, njegova obitelj priprema sprovod.

Dujmić će biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb.

Image
Počivao u miru

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

Image
Počivao u miru

Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

"Povjerenstvo predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačelnik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb", kazao je Patrik Šegota, voditelj Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.

Tu su grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih velikana. Na tom dijelu Mirogoja cijene zemljišta prilično su visoke.

"U lokaciji Aleja imali smo grobna mjesta koja su se tamo prodavala po cijeni od 160.000 kuna", izjavio je Šegota.

Troškove izgradnje grobnice i samog sprovoda pokriva obitelj. No, u Rajkovu slučaju i Društvo hrvatskih skladatelja spremno je dati svoj doprinos. Ispred sjedišta njihova Društva vijori se crna zastava. Izgubili su jednog od najplodonosnijih članova.

"To bi svakako bilo nešto što bismo mi podržali obzirom da sasvim sigurno postoji veliki broj obožavatelja, prijatelja koji će idućih godina poželjeti posjetiti Rajkov grog. Mislimo da bi bilo dobro da to bude mjesto koje će lako naći na groblju", kazao je Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Pokop u Aleji velikana ima proceduru koja može i potrajati. Rajkova obitelj odlučila se na kremaciju koja će biti sljedećeg tjedna na zagrebačkom krematoriju. No, kolege i prijatelji razmišljaju da se od Rajka oproste i uz ono što je on najviše volio, uz glazbu.

"Mi ćemo prirediti jednu komemoraciju ili možda i koncert, još nemamo točnu definiciju toga, ali to će svakako biti u rujnu. Znači, kad se ljudi vrate s godišnjih odmora, s mora. Nema potrebe da žurimo i želimo samo da to bude dostojanstveno i primjereno Rajkovom značaju i veličini", izjavio je Šaban.

Veličini koja ostaje i kad odlazi.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba