'ČUVARI DJETINJSTVA'

Velika suradnja RTL-a i UNICEF-a: uskoro noviteti za najranjivije skupine djece

31.5.2017. u 19:00/ Ines Goda

S velikim zadovoljstvom, RTL je potpisao s UNICEF-om sporazum o suradnji, čime se uključuje u borbu za najranjiviju djecu u Hrvatskoj

RTL i UNICEF radit će za djecu diljem Hrvatske. "To je izuzetno važno jer nam neka djeca ostaju, na neki način, uskraćena za tu mogućnost da ih vidimo i da ih čujemo. To su najranjivije skupine djece poput djece koja žive u institucijama, djece u udaljenim krajevima, romske djece. Dakle, djece koja nemaju jednake šanse", rekla je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku .

Putem RTL-a i RTL Kockice svako dijete, svakog dana, dobivat će još kvalitetniji televizijski sadržaj.

"RTL je kao što znate kroz našu udrugu RTL Pomaže djeci vrlo aktivan godinama. Zaista se trudimo biti prisutni među djecom, pomoći onima kojima to treba i ova suradnja je samo jedna nadogradnja na taj proces", rekao je Ivan Lovreček, zamjenik predsjednika Uprave RTL Hrvatska.

RTL je među medijima koji s UNICEF-om već dvije godine provode kampanju "Birajmo što gledamo" i tako podižu medijsku pismenost.  Programom "Čuvari djetinjstva" pomoći će osigurati zaštitu, obrazovanje i jednakost za svako dijete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme u kojem živimo, nažalost, zahtijeva da se toj najranjivijoj skupini obratimo s posebnom pozornošću i da mi kao mediji odgovorno tome pristupimo", rekao je Lovreček.  

"UNICEF će podržati RTL i RTL Kockicu u izradi tih programa i u edukacijama koje će zapravo pomoći RTL-ovim novinarima, urednicima, producentima da izrađuju još kvalitetnije programe za djecu", tvrdi Otmačić.

Upravo se čita

Image
u 70. godini

U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac. Pao s viljuškara, a potom mu zatajilo srce

A takav RTL-ov program djeci će pomoći da bolje razumiju svoja prava, prihvaćaju različitosti, budu solidarni te sudjeluju u stvaranju svoje budućnosti od najranijih godina.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Što sa uništenim knjigama i kako će se koristiti kada budu besplatne

Više s weba