NISU POŠTIVALI MJERE?

Veliki broj zaraženih u splitskom zatvoru! Predsjednik sindikata za RTL.hr: 'Neslužbeno doznajemo da čovjek sa simptomima nije poslan u izolaciju'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

U pet dana s desetak zaraženih zatvorenika, odjednom je brojka skočila na 46, rekao je za RTL.hr predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske

3.3.2021. u 16:35/ RTL Vijesti

U splitskom zatvoru u samo nekoliko dana naglo je porastao broj zaraženih zatvorenika, ali i službenih djelatnika, a tek se treba utvrditi tko je odgovoran za taj propust.

''Danas smo poslali da se utvrdi odgovornost Uprave zatvora u Splitu i upraviteljice. S obzirom da je nagli porast zaraženih i među zatvorenicima i među službenicima zatvora u Splitu'', kazao je za RTL.hr Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske.

Image
opuštenost došla na naplatu

Korona probila u dva odjela KBC-a Split, domove, zatvor: 'Ako ćemo imati svaki dan 150 zaraženih, nema otvaranja'

Image
opuštenost došla na naplatu

Korona probila u dva odjela KBC-a Split, domove, zatvor: 'Ako ćemo imati svaki dan 150 zaraženih, nema otvaranja'

Tko vodi računa o provođenju mjera?

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je, kaže Tatarević, da je zasad zaraženo 46 osoba lišene slobode i 15 službenika pravosudne policije.

''Godinu dana je od dana otkako smo dobili naputke i mjere koje trebamo provoditi da bi spriječili ulazak virusa u zatvore i kaznionice. Dosada smo uspješno to radili, nije bilo nekog velikog širenja zaraze niti u Lepoglavi niti u Glini niti u Remetincu gdje je najveći broj zatvorenika. I sad odjednom nam se dogodi da u Split uđe nešto na način koji je nama neobjašnjiv. Znači nisu se dovoljno primjenjivale mjere zaštite i da se tako brzo raširi, da u roku od pet dana s desetak zaraženih zatvorenika, odjednom je to brojka 46'', rekao je Tatarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao simptome i nije poslan u samoizolaciju?

Do ponedjeljka zatvorenicima nisu bile dozvoljene ni posjete, a ulaz u zatvor moguć je samo djelatnicima koji dolaze na posao. ''Imam neslužbene informacije da se znalo za čovjeka da možda ima simptome i da je poslan na testiranje i da nije poslan u samoizolaciju. On je do povratka nalaza i potvrđivanja zaraze i dalje radio, kretao se po zatvoru u Splitu šireći taj virus. Kad su potvrdili da je pozitivan nisu utvrdili ni s kim je bio u kontaktu. Na koji način su zatvorenici zaraženi, ako su se primjenijvale sve mjere, maske, dezinfekcija prostora itd.'', pita se Tatarević dodavši da je nešto zakazalo. ''Uprava je ta koja mora to provoditi i svojom kontrolom i nabavkom sredstava, upozoravanjem djelatnika da se pridržavaju mjera''.

Pitanje je, kaže, kako će to završiti, a dodaje i da imaju jednog zatvorenika na respiratoru. ''Imamo jednog zatvorenika na respiratoru u splitskom zatrvou koji je sam bio u sobi i sam šetao. Na koji je način došao virus do njega'', pita se Tatarević.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Službeni odgovor Ministarstva o utvrđivanju odgovornosti se čeka.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Probijanje leda na Odri

Više s weba