PUŠTEN PROMET ADŽIJINOM

VIDEO/FOTO Bandić obišao zgradu na Trešnjevci: 'U najkraćem roku pristupit će se sanaciji...'

10.8.2019. u 10:00/ I.Kri

Na teren su, dodatno, upućeni i djelatnici GSKG-a te druge operativne službe Grada i Holdinga

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je jutros stambenu zgradu u Kranjčevićevoj ulici 36 na kojoj je sinoć došlo do "napuhnuća" fasade te je zbog potencijalne opasnosti za prolaznike i promet zatvoren dio Ulice Božidara Adžije, izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga. 

"U suradnji s resornim stručnjacima i GSKG-om u najkraćem roku pristupit će se sanaciji, osigurati siguran koridor za prolazak pješaka te stvoriti pretpostavke za uspostavu uobičajenog cestovnog prometa. Na teren su, dodatno, upućeni i djelatnici GSKG-a te druge operativne službe Grada i Holdinga", zaključili su iz Holdinga. 

Image

Ovo je zgrada na Trešnjevci za koju se procijenilo da joj prijeti urušavanje!

Fotogalerija
Image

Ovo je zgrada na Trešnjevci za koju se procijenilo da joj prijeti urušavanje!

Fotogalerija

VEZANI ČLANCI

Pušten promet Adžijinom

O urušavanju fasade danas je izvijestila i PU zagrebačka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak, 9. kolovoza oko 20 sati zaprimljena je dojava da u Kranjčevićevoj ulici s zgrade pada fasada. Dolaskom do mjesta događaja utvrđeno je da je došlo do odvajanja fasade s vanjskog zida zgrade te su pozvani vatrogasci da osiguraju mjesto događaja.

Mjesto događaja je ograđeno i osigurano te je radi sigurnosti građana i imovine Adžijinom ulicom od rotora u pravcu sjevera do Ogrizovićeve ulice bio obustavljen promet od 20.05 do 8.30 sati. Danas tijekom dana po stručnim službama će se nastaviti sanacija nastalog oštećenja", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Čeka se ocjena građevinske inspekcije

Tijekom noći iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su izvijestili da su sinoć dolaskom na teren, djelatnici PUZ-a procijenili su da postoji opasnost od urušavanja i zbog toga je zatvoren dio Kranjčevićeve ulice od rotora na križanju s Adžijinom ulicom prema istoku te se pristupilo podupiranju fasade od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba". 

"Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako zasad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna pa će sljedeće izvješće s uputama za daljnje postupanje biti sutra priopćeno od strane građevinske inspekcije koju danas nismo uspjeli kontaktirati", stajalo je u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba