iz riječke luke

VIDEO Policija objavila spektakularne snimke mine koju upravo izvlače iz mora

Image
Foto: Screenshot

Područje uz riječku luku zatvoreno je za sav cestovni, željeznički i zračni, kao i pomorski promet, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor

19.3.2023. u 9:22/ Danas.hr

Evakuacija u Rijeci započela je jučer od ranog jutra, a do 22 sata centar Rijeke trebao je biti prazan kako bi sve bilo spremno za ono što slijedi.

Oko 6 ujutro, sirena za opću opasnost označila je početak akcije tegljenja i deaktiviranja mine zaostale iz perioda Drugog svjetskog rata, koja je pronađena u riječkoj luci.

"Uoči početka samog postupka izmještanja i neutralizacije mine, radi mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirano tzv. crveno područje odnosno područje uz samu riječku luku. Radi o oko 500 osoba koje su većinom smještaj pronašle kod obitelji, prijatelja i slično, a 15-ak osoba smješteno je u riječkog Dvorani mladosti na Trsatu gdje su im pripremljeni ležajevi te okrepa", izvijestila je policija.

Također, područje uz riječku luku zatvoreno je za sav cestovni, željeznički i zračni, kao i pomorski promet, a zatvoreni su i svi gospodarski objekti. Cestovni promet u gradu, odvija se tzv. sjevernim koridorom, odnosno ulicama Vukovarska, Viktora Cara Emina, Fiorello la Guardia, Pomerio i Žrtava fašizma. Zatvoreni su odnosno izmješteni i željeznički te autobusni kolodvor.

"Definirana je i tzv. "žuta zonu" za koju je izdana preporuka smanjenog kretanja i smanjenih aktivnosti. "Žuta zona" obuhvaća zonu omeđenu ulicama: Wenzelova, Ribarska, Fiumara, Žrtava fašizma, Pomerio, Fiorella la Guardije, Viktora Cara Emina, Vukovarska, dio Čandekove, dio Rikarda Benčića i Podmurvice te akvatorij Riječkog zaljeva", kazali su iz policije.

"Stanari ove zone upućuju se da tijekom trajanja same akcije ne borave na otvorenom, niti uz staklene površine. Prozore i vrata sa staklenim površinama je najbolje otvoriti, a rolete i sjenila (škure) pritvoriti. Također, daje se preporuka ugostiteljskim objektima i ostalim gospodarskim subjektima u "žutoj zoni" da u navedenom razdoblju, zbog potrebe smanjenog kretanja u toj zoni, ne planiraju rad", dodali su.

Policija je kazala i kako se građani pridržavaju danih uputa. "Pozivamo ih da se zbog vlastite sigurnosti i provedbe ove zahtjevne aktivnosti u najkraćem vremenu, i dalje pridržavaju navedenih odluka, uputa i preporuka", kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve građane koji imaju upite vezane uz organizaciju boravka, ponašanja i rada u "crvenoj" odnosno "žutoj" zoni, do kraja akcije 20. ožujka otvoren je telefon Stožera civilne zaštite: 051 209 473, od 8-16 sati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
POTVRDILA OBITELJ

Pronađena je 27-godišnjakinja iz Imotskog koja je nestala u nedjelju u Zagrebu

Više s weba