OGLAS

NEPOZVAN GOST

VIDEO Zagrepčaninu šišmiš uletio u stan dok je gledao Ljubav je na selu: 'Nekad ih je znalo po šest-sedam ući'

Image
Foto: Čitatelj / Danas.hr

'Nekad ih je znalo po šest-sedam ući u stan, ne jedan. Sin se boji i u tom trenu se prenerazi, pita me jesu li su izašli što je meni smiješno. Ja sam već navikao, znam da će izaći sami', ispričao nam je jedan Zagrepčanin. Ravnatelj Zagrebačkog zoološkog poručio je da to nije ništa neuobičajeno

21.9.2023. u 9:41/ Dunja Stanković

Početkom tjedna stigao je kući s posla i upalio snimku propuštene epizode RTL-ove emisije "Ljubav je na selu" kao i inače. A onda mu je u stan uletio nepozvan gost - šišmiš. Ispričao nam je to Zagrepčanin Patrick Šišić kojem su bliski susreti s ovim sisavcima postali gotovo pa svakodnevica, a jedan je uspio i zabilježiti mobitelom.

"Nekad ih je znalo po šest-sedam ući u stan, ne jedan. Ja se šišmiša ne bojim, ali oni se vjerojatno malo uznemire pa lete u krug", objašnjava nam.


Živi u Travnom u Novom Zagrebu i to na sedmom katu. Iznad njega više nema nikoga, a nije čuo da se susjedima slično događa.

Šišmiši uglavnom lete oko lustera pa s vremenom nađu izlaz i odlete kroz prozor, no nekad se zna dogoditi da prenoće. Primijetio je da uglavnom ulete kasnije navečer ili ujutro pred zoru i to u ljetnim mjesecima kada se to dogodi jednom ili dvaput tjedno. Zimi ga nisu posjećivali.

Image
SLATKO, SLAĐE, NAJSLAĐE

VIDEO U ribarsku mrežu se 'upecala' nestašna njuškica! Jedan dan im došla na terasu pa se udomaćila: 'S nama uživa'

Image
SLATKO, SLAĐE, NAJSLAĐE

VIDEO U ribarsku mrežu se 'upecala' nestašna njuškica! Jedan dan im došla na terasu pa se udomaćila: 'S nama uživa'

S njim živi sin kojem u tim trenucima nije svejedno. "On se boji i u tom trenu se prenerazi, pita me jesu li su izašli što je meni smiješno. Ja sam već navikao, znam da će izaći sami", kaže nam.

Kad ulete tijekom noći, Patrick ustane i upali svijetlo te šire otvori prozor, čisto da im pomogne da nađu izlaz. "Valjda shvate da je netko tu pa prije odu. Inače bi vjerojatno do jutra letjeli", kaže nam.

Zbog ovog je ranije zvao društvo za zaštitu životinja. Rekli su da imaju puno poziva i posla, ali, govori nam, nitko nikada nije došao.


Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok potvrdio nam je da su ovakve situacije svakodnevne i normalne u ovo doba godine kad se izmjenjuju topla i hladnija razdoblja. Tada i oni sami tada imaju više ovakvih dojava građana.

"Nije to ništa neuobičajeno. Šišmiši ne vide pa su njima naši stanovi kao spilje u kojima inače žive pa znaju zalutati", objasnio nam je.

To se najčešće događa kad se vraćaju sa svojih hranilišta. Inače jedu komarce i muhe pa se prije zore dođu smiriti, ali ne mogu prepoznati je li pred njima spilja ili stan.

Ističe da ne predstavljaju nikakvu opasnost za ljude i njihovo zdravlje te da vas ne mogu ozlijediti.


Upravo se čita

Image
sam pozvao policiju

Muškarac (84) brutalno tukao suprugu do smrti. Svemu prethodila svađa oko računa za veterinara

"Savjetujem ljudima da u tom slučaju ostave otvorene prozore. Preko dana će se šišmiši negdje smiriti, ali neće letjeti dalje. Do navečer će otići", objasnio je.

Teško mu je reći koja vrsta šišmiša je Patricku uletjela u stan jer, kaže, u Zagrebu ima preko 360, a ovo je vrijeme kad se pripremaju za zimu.

Bez obzira jesu li to lokalne vijesti, svjetski događaji ili inspirativni trenutci, tvoj sadržaj je ono što tražimo! Pozivamo vas da nam šaljete priče, fotografije i videa koja ćemo objaviti na portalima danas.hr net.hr.  One najbolje i ekskluzivne koje nisu nigdje objavljene, a emitiramo ih u RTL Danasu bit će i nagrađene od 50 do 150 eura.

Kako sudjelovati? Prati naše portale,danas.hr net.hr i pošalji nam video ili fotografije na WhatsApp broj 091 3000 666 ili mail adresu danas@rtl.hr ili samo skeniraj QR kod i postani dio našeg tima!


POGLEDAJTE VIDEO: I šišmir bi gledao 'Ljubav je na selu'. Patricku stalno ulaze u stan: 'Ne bojim se, ali moj sin je druga priča'

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKRENO PRIJATELJSTVO

Petar Šegedin skoro se rasplakao zbog svog cimera iz 'Superstara'


Više s weba