ZAGREB ADVENT RUN

Vilenjaci, medenjaci, pokloni i Djeda Mrazovi protutnjat će zagrebačkim ulicama i to u dobre svrhe. Promet je preusmjeren

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Trči se u korist udruge za podršku ženama oboljelim od raka 'Nismo same' koja provodi projekt osiguranja besplatnog taksi prijevoza na kemoterapije

12.12.2021. u 9:29/ RTL Vijesti

S početkom u 12 sati, središtem Zagreba protrčat će vilenjaci, Djeda Mrazovi, snjegovići i druga, za ovo doba godine, uobičajena bića. 

Riječ je naime o humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run koja se ove godine trči u korist udruge za podršku ženama oboljelim od raka „Nismo same“ koja provodi projekt osiguranja besplatnog taksi prijevoza na kemoterapije. 

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Luka Stanzl/PIXSELL

(Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL)

Inače, sada već tradicionalna utrka uvijek okupi trkačke entuzijaste koji se nerijetko i prigodno kostimiraju. Pa nije neobično vidjeti nekoliko Djeda Mrazova kako trče pet ili deset kilometara od i do hotela Westin. Tu su dakako i vilenjaci, ali i medenjaci te različiti blagdanski motivi. 

Dakako, zbog održavanja utrke onemogućuje se i promet u centru grada pa tako ZET javlja da će tramvajske linije 4, 6, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 u periodu od 11.15 do 13.30 sati prometovati izmijenjenim trasama. 

Image
HUMANITARNA UTRKA

Marin Čilić predvodio blagdansku utrku u središtu Zagreba: Pao je u sjenu kostimiranih trkača

Image
HUMANITARNA UTRKA

Marin Čilić predvodio blagdansku utrku u središtu Zagreba: Pao je u sjenu kostimiranih trkača


Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec
Linija 6: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot
Linija 9: Ljubljanica - Savska - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg
Linija 11: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec
Linija 12: Ljubljanica - Savska - Ulica grada Vukovara - Držićeva - Kvaternikov trg - Dubrava
Linija 13: Žitnjak - Ulica grada Vukovara - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg
Linija 14: Zapruđe - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimir
Linija 17: Prečko - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Kvaternikov trg - Dubrava

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Luka Stanzl/PIXSELL

(Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL)

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića - Voltino) će u vremenu od 8 do 14.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb Advent Run utrka je koju organizira Millenium promocija, vodeća agencija za integrirano tržišno komuniciranje u Hrvatskoj, i Run Croatia, tvrtka za promociju sporta, zdravog načina života i pobjedničkog duha, organiziraju utrku Zagreb Advent Run. Ove dvije tvrtke žele osvijestiti javnost o važnosti tjelesne aktivnosti u sprječavanju i liječenju raznih bolesti. Stoga svake godine u blagdansko vrijeme organiziraju zabavnu i kostimiranu utrku Zagreb Advent Run, čiji je cilj potaknuti građane na brigu o zdravlju i tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine, stoji na službenoj stranici. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
promenada po rivi

Sunčano nedjeljno popodne Splićane je izmamilo van. Pogledajte šušur na splitskoj rivi

Više s weba