SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Vinkovci se vraćaju na online nastavu: 'Ovo činimo kako bismo suzbili zarazu na što manju mjeru'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Povećani broj novozaraženih koronavirusom dovode u vezu s krizmom i prvom pričesti održanima prošloga vikenda

27.9.2020. u 16:26/ Hina

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

Image
nova žarišta

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 novooboljelih: Slučajevi povezani s krizmom i prvom pričesti u dvije župe

Image
nova žarišta

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 19 novooboljelih: Slučajevi povezani s krizmom i prvom pričesti u dvije župe

"Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama", kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Dodala  je da će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, u kojem je velik broj zaraženih učenika.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako će se već u petak odluka o online nastavi preispitati te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što činimo, činimo ako bi suzbili zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili", kazao je Bosančić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić kazao je kako će se županijski Stožer sastati u ponedjeljak te će se donijeti još neke mjere za neka druga područja u županiji. Kelić je potvrdio kako je povećani broj zaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebice u Vinkovcima, posljednjih dana, posljedica krizmi i prve pričesti koje su održane proteklog vikenda na području županije i u Vinkovcima.

Upravo se čita

Image
NEOČEKIVAN DOGAĐAJ

VIDEO Kovačić otkrio kako je zaradio 'šljivu' ispod oka koja je privukla pažnju na presici

U posljednja 24 sata na području Vukovarko-srijemske županije 19 je novopozitivnih osoba od kojih je 17 iz Vinkovaca, a toliko je Vinkovčana bilo novopozitivno i u subotu kada je u županiji bilo novozaraženih 23 osobe.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Život u izbjegličkom naselju Mala Gorica

Nemaju pitku vodu, sadržaja za djecu, a uskoro bi im i krovovi trebali biti srušeni

Više s weba