Prosvjetari bijesni

'Vladino pismo namjere je uvredljivo i ružno - po cinizmu čak nadilazi i našeg premijera'

29.9.2015. u 18:41/ Matea Damjanović

O štrajku prosvjetara smo u RTL-u Danas razgovarali s predsjednikom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimirom Mihalincem

Štrajk prosvjetara nastavlja se i sutra! Unatoč najavama da da bi na poslijepodnevnom sastanku ministra obrazovanja i sindikata moglo doći do dogovora - pregovori su neslavno propali.

I dok jedna i druga strana barataju različitim podacima o odazivu na štrajk - roditelji i djeca su i dalje zbunjeni trebaju li na nastavu ili ne.

Image
ni jedni ne popuštaju

Bez pomaka nakon sastanka sindikata i ministra Mornara: štrajk u školama se nastavlja

Image
ni jedni ne popuštaju

Bez pomaka nakon sastanka sindikata i ministra Mornara: štrajk u školama se nastavlja

O svemu smo u RTL-u Danas razgovarali s predsjednikom Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimirom Mihalincem.

Kakav razvoj događaja sada možemo očekivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štrajk ide dalje, sutra ide punom snagom. Danas smo konačno dočekali da se Vlada pismeno očituje o našim zahtjevima. Očekivali smo sporazum kojim bi utvrdili u kojem trenutku i na koji način će isplatiti dodatak za plaće u sustavu obrazovanja, a umjesto toga smo dobili jedno strašno, uvredljivo i ružno pismo Vlade RH".

Što vas je najviše razljutilo?

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

"To što je Vlada umjesto sporazuma ponudila pismo namjere u kojem kaže da namjerava jednog lijepog dana, kada bude imenovana nova vlada, da će sjesti sa sindikatima i razgovarati o mogućem modelu povećanja plaće, a zato bi se sindikati trebali odreći prava na štrajk u 2016. godini".

Na to ne pristajete - do kada ćete onda štrajkati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je toliko uvredljivo, potcjenjivačko i cinično pismo. Čak nadilazi i cinizam našeg premijera. Ne znamo tko je autor pisma, ali uvredio je sve zaposlene u sustavu obrazovanja".

Cijeli intervju pogledajte u prilogu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
GOST DIREKTA

Mićo Dušanović o Đokoviću: 'Njegova karijera će doći u pitanje. Bilo bi mu bolje da ode iz Australije'

Više s weba