HODOČAŠĆE U MARIJI BISTRICI

Vojnici, policajci, branitelji i predsjednica s ministrima: 'Vjera i krunica su izvor snage i poticaj'

6.10.2019. u 18:41/ Goran Latković

Na tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici okupile su se tisuće vojnika, policajaca i branitelja

27. hodočašću pridružila se i hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a naglasak je stavljen na budućnost svih okupljenih.

Vojska, policija, branitelji - njih oko 3500 pohodili su u nedjelju marijansko svetište.

''Znate od '91. da se krenulo i u obranu, čuli ste i od biskupa riječi, s krunicom na ramenu. Znači katolička vjera za hrvatski narod, tako i za pripadnike oružanih snaga i hrvatske vojske'', istaknuo je kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik hodočašća.

Prije počeka mise postrojili su se vojnici, redarstvenici, branitelji i povijesne postrojbe. U Mariji Bistrici bila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji ministara iz Vlade.

''Ovo je, naravno, uvijek i prilika za molitvu i sjećanje na sve hrvatske branitelje koji su podnijeli najveću žrtvu, koji su dali svoje živote da bismo danas svi skupa živjeli u miru u demokratskoj Republici Hrvatskoj'', istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri obrane i branitelja istaknuli su da su krunica i molitva, i za vrijeme Domovinskog rata,  i danas važni za vojsku i branitelje.

''Vjera i krunica su izvor snage i poticaj pobjedničkoj hrvatskoj vojsci od Domovinskog rata'', poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Upravo se čita

Image
OPET SLOBODAN

Ivan Leko dobio otkaz u Kini: Povezuje ga se s Hajdukom, ali i jednim belgijskim velikanom

''Značila je tada i znači i danas i vjera i krunica. Svako vrijeme nosi svoje izazove, tako i ovo danas stavlja pred nas nove izazove i moramo zajedno prije svega pronaći snagu i imati međusobno povjerenje'', istaknuo je ministar branitelja Tomo Medved.

Svetu misu predvodio je vojni biskup monsinjor Jure Bogdan: ''Ovu molitvu izgovaramo u vremenima kada se čini da će u svijetu prevladati malodušje, okorjelost srdaca i oholost života. Gdje su vjera, nada i ljubav?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hodočašću su bile i obitelji branitelja, poginulih i nestalih kao i predstavnice Udruge braniteljica u Domovinskom ratu.

''Ja uvijek kažem da se, ne daj Bože ponovi, ponovila bih sav trud sudjelovanja u Domovinskom ratu. Nemam se čega sramiti. Zajedno sam sa svojim mužem bila'', istaknula je Grozdana Mauer, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Vinkovci.

Nakon svete mise pripremljen je vojnički grah, a u poslijepodnevnim satima održan i križni put za hodočasnike.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba