hak upozorava

Vozači oprez: Jak vjetar ometa cestovni i brodski promet, a kolone se stvaraju na granici

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

26.8.2018. u 10:13/ Hina

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila; na nekim graničnim prijelazima se dugo čeka na ulazak u Hrvatsku; zbog vremenskih uvjeta u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu, brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, a dionica je otvorena za sav promet.

Promet je vrlo gust, ima i kolona. Na A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar. Na Jadranskoj magistrali (DC8) pred graničnim prijelazom Pasjak u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kraj odmorišta Zir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, zbog predmeta na kolniku.

Upravo se čita

Image
božićni sajam

Vikend advent inspekcija Danasa. Provjerili smo cijene i ponudu adventa u Beču

Na DC23 Žuta Lokva-Senj zbog prometne nesreće kod Vratnika, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog višesatnih čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Hrvatsku, HAK savjetuje vozačima da koriste susjedne granične prijelaze Tovarnik i Principovac (Ilok).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26. kolovoza između 14 i 16 sati zbog održavanja kultruno umjetničke manifestacije na mostu preko rijeke Drave u Donjem Miholjcu bit će prekinut promet na GP Donji Miholjac/Dravaszabolcs.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. Danas nije isplovio niti katamaran na liniji Pula - Zadar zbog najavljenih vremenskih uvjeta.

Zbog loših vremenskih uvjeta raniji povratak broda na liniji Porat-Salbunara-Mezoporat-Komiža. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba