skupa vožnja

Vozio 244 km/h i bez dozvole: vozač na autocesti A3 napravio osam prekršaja i zaradio 11.600 kuna kazne

Image

Udarni je turistički vikend, stoga ne čude gužve na prometnicama. Najdulja je kolona od čvora Kosnica (A3) u smjeru naplate Lučko (13 km).

Foto: Goran Latković/RTL

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna

14.8.2017. u 19:58/ Hina

Mladi Britanac zaustavljen je na A3 na području Sisačko-moslavačke županije, u nedjelju oko 21 sat, vozeći u smjeru Zagreba BMW britanskih registracija, 244 kilometara na sat.

Osim osjetnog prekoračenja brzine utvrđeno je da je počinio još i slijedeće prekršaje - požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, pretjecanje teretnih automobila trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorištenje pokazivača smjera, nepostupanje po zahtjevima izraženim svjetlosnim, zvučnim i znakovima policijskih službenika pomoću svjetleće stop tablice, prestrojavanje iz trake u traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Također kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna od 11.600 kuna te mu je privremeno oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navela je Sisačko-moslavačka policijska uprava.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba