hdz-ovi partneri

Vrdoljak: 'Taj uzvik i meni izaziva gađenje'; Suverenisti: 'To je igrokaz Plenkovića i Milanovića'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Uzvik ZDS nije u skladu s Ustavom RH i samim time nema mu mjesta u javnom životu zemlje, smatraju u HNS-u

1.5.2020. u 11:24/ Vijesti.hr

HNS kao liberalna stranka najoštrije osuđuje korištenje uzvika "Za dom spremni" u javnom prostoru Republike Hrvatske, kako u bilo kojoj prilici i formatu, tako i na današnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Uzvik ZDS nije u skladu s Ustavom RH i samim time nema mu mjesta u javnom životu zemlje i to sav moderni i napredni svijet, kojem Hrvatska pripada, razumije, , poručili su iz HNS-a, koalicijskog partnera HDZ-a i Andreja Plenkovića.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ističe da se u HNS-u klanjamo svim žrtvama i niti jednoj ideologiji i smatra da je skandalozno da niti jedno odavanje spomena žrtvama ne može proći bez povratka u mračnu prošlost.

„Potpuno razumijem reakciju predsjednika RH Zorana Milanovića jer taj uzvik i meni izaziva gađenje. Moja Hrvatska je otvorena i tolerantna Hrvatska i pozdravu ZDS nema i ne smije biti mjesta u javnom prostoru. Dužnost je svih nas u javnom životu, koji želimo da Hrvatska ide naprijed, da takve poteze osudimo“, rekao je predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvosvibanjski 'igrokaz u režiji' Milanovića i Plenkovića

S obzirom da se bliže izbori, HDZ i SDP se vraćaju prokušanom receptu ostanka na vlasti – svađanju naroda, smatraju pak Hrvatski suverenisti.

"HDZ i SDP nemaju odgovor na pitanje zašto je Hrvatska po gospodarskom razvoju, po konkurentnosti i po razvoju poduzetništva na začelju europskih zemalja, zašto se u Poljsku vraćaju mladi Poljaci, a iz Hrvatske mladi odlaze, zašto Mađarska bilježi rast nataliteta za 20 posto a Hrvatska izumire, zašto ostale europske zemlje imaju razvijenu poljoprivredu, a mi ovisimo o uvozničkom prehrambenom lobiju", istaknuli su Hrvatski suverenisti u priopćenju kojim su reagirali na događaje u Okučanima tijekom obilježavanja jubilarne - 25. obljetnice Vojno- redarstvene operacije "Bljesak".

Upravo se čita

Image
ODLIČNO SURAĐUJU

Jedan od najvećih o Đokoviću i Ivaniševiću: 'Zemlje su im bile u ratu, pogledajte ih'

Ustvrdili su kako, umjesto odgovora na ta pitanja, HDZ i SDP provociraju podjele u hrvatskom društvu te se nadaju da će se birači "zakopati u rovove", zaboraviti na prethodno navedena ključna pitanja i birati HDZ, kao "najsigurnijega borca protiv SDP-a“ i SDP kao „najsigurnijega borca protiv HDZ-a“.

"Da apsurd ovog igrokaza bude veći, istovremeno taj HDZ i SDP dogovaraju veliku koaliciju. Iskustvo nam je pokazalo da i jedni i drugi, i HDZ i SDP, nemaju problema nakon izbora s neprincipijelnim koalicijama i prelijetanjima", navedeno je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski suverenisti smatraju kako je jedini problem HDZ-a i SDP-a je što podcjenjuju hrvatski narod i zato "pozivaju još jednom na zajedništvo svih suverenističkih snaga u Hrvatskoj jer zajedno možemo učiniti Hrvatsku suverenom, snažnom i sretnom državom".

Više s weba

Pročitajte još

Image
svjedok holokausta

Michael je bio dječak i pjevao operu u logoru Terezin. Skoro su svu djecu ubili. Preživio je zbog medvjedića

Više s weba