blagoslov i obitelji

Vrijeme blagoslova kuća: 'Uvijek sam bila vesela kad je velečasni došao, samo kaj smo imali tremu'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U tijeku su blagoslovi kuća i obitelji

1.1.2020. u 16:36/ Matea Damjanović

Katolički je to običaj koji u našim krajevima počinje na Blagdan svetog Stjepana, a obično završava na Sveta tri kralja. Negdje traje i dulje, kao u Jastrebarskom. Svećenik u pratnji ministranata obilazi domove i zaziva Božji blagoslov nad obiteljima. 

Blagoslov obitelji u božićno vrijeme se ne propušta.

"Uvijek pripremimo svetu vodu na stol, raspelo, blagoslovljenu svijeću, uvijek je božićna pšenica na stolu i uvijek čekamo uzbuđeni svećenika da dođe", izjavila je Ivanka Falica iz Jastrebarskog, a baka Barica Falica se nadovezala: "Ja sam uvijek bila vesela kad je došao velečasni, samo kaj smo imali tremu. Joj pa prije smo se pripremali kao da dođe ne znam tko"

Blagoslov kuća je izvrsna prilika da se i svećenici upoznaju sa župljanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedno molimo Božji blagoslov za novu godinu, za ovu obitelj, za uspjeh u poslu, u školi, osobito za njihov rast u vjeri, a osobito za njihov rast u vjeri i taj poziv za svetost", rekao je velečasni Filip Marić, župni vikar u župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom.

Napominje kako ne dolaze zbog novca, koji neki vjernici ostavljaju kao dar. 

Upravo se čita

Image
82-godišnja pješakinja

Nakon prometne nesreće, u vinkovačkoj bolnici preminula starija žena

"To je jako lijepo iskustvo, susjede svoje upoznate, koje nikad niste upoznali, znali gdje žive. Ovim starijima je drago, posjetite ih, malo popričate", izjavio je Luka Kapac, ministrant iz Jastrebarskog.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Branitelji napali Glavaševića, Matić žestoko uzvratio riječima!

Više s weba