zaboravio platiti kaznu

Vukovarcu zbog neplaćenog parkinga od tri kune narastao dug na 1800: prijeti mu ovrha i gubitak automobila

Image

Kazna za parking

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Nije mi jasno kako dug od tri kune naraste na 1800 kuna i da se na kraju može ostati bez automobila', rekao je Đorđe Kresojević

2.11.2017. u 14:35/ Vijesti.hr

Vukovarac Đorđe Kresojević mogao bi zbog neplaćenog parkinga od tri kune, kojeg nije platio tijekom prošle godine u Osijeku, biti ovršen i izgubiti automobil.

"Iskreno i ne znam kada se to dogodilo, ali nemam razloga da sumnjam. Jesam li bio dulje pa zaboravio platiti parkiranje ili je u pitanju nešto drugo, ne znam. No znam do čega je sve to dovelo", rekao je Kresojević za Večernji list.

Nakon što je dobio kaznu, dobio je poziv od firme Elektromodul iz Osijeka, te mu je rečeno da plati dnevnu kartu od 72 kune, ali je zbog obveza zaboravio.

Nije znao da su pokrenuli ovrhu, ali ni da je neplaćeno parkiranje od tri kune toliko naraslo da mu se prijeti da ostane bez jedine pokretnine koju posjeduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana dobio je zaključak iz Stalne službe u Vinkovcima Općinskog suda u Vukovaru u kojem se obaviješten da se pokreće ovrha nad automobilom Mercedes 200 E.

Nazvao je ovrhovoditelja, te ga je pitao postoji li mogućnost dogovora, odnosno da dug plati na rate.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

"Ne radim pet godina pa su valjda stoga odlučili uzeti mi automobil. Rečeno mi je kako je u međuvremenu moj dug narastao na oko 1800 kuna i ja, iskreno, nemam s čime platiti taj iznos", govori Kresojević.

Drugog riješenja, osim plaćanja na rate nema. Ako se prijedlog odbije, ovrhovoditelj može pristati na plaćanje na rate u protivnom mu se oduzima automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome nije jasno kako dug na ime neplaćenog parkiranja od tri kune naraste na 1800 kuna i da se na kraju može ostati bez automobila", rekao je Kresojević, piše Večernji list.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba