OGLAS

Parlamentarni izbori 2020.

X. izborna jedinica - gužva na desnici

Image

Može li i na ovim izborima HDZ računati na sedam mandata?

24.5.2020. u 7:00/ Vijesti.hr

Deseta izborna jedinica obuhvaća južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvansku županiju. Broji točno 400 tisuća birača, a u njoj je na prošlim izborima glasovalo 223.236 birača, što označava izlaznost od 56,66 posto.

Deseta izborna jedinica tradicionalno je utvrda desnih političkih opcija, poput HDZ-a i Mosta. Na prošlim izborima HDZ i HDS osvojili su 43,53 posto glasova (7 mandata), Narodna koalicija koju su činili SDP, HNS, HSS i HSU 27,33 posto (4 mandata), a Most 16,62 (3 mandata).


Na izborima 2015. HDZ je osvojio 7, SDP 4, a Most 3 mandata. Ove će godine ulaskom Miroslava Škore i Domovinskog pokreta gužva na desnici biti još veća.

Na parlamentarim izborima koji nam dolaze, u 10. izbornoj jedinici HDZ će prevoditi Vili Beroš. Restart koalicija sastoji se od SDP-a, HSS-a, HSU-a, GLAS-a i stranke SNAGA, te će nositelj liste koalicije biti Arsen Bauk. Nositelj Mostove liste u ovoj izbornoj jedinici je Božo Petrov, a Domovinski pokret predvodi Ruža Tomašić. Stranku s Imenom i Prezimenom predstavlja Marijana Puljak, a političku platformu Možemo! Tamara Visković.

Potpune liste možete pogledati na službenoj stranici DIP-a.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
još ne znaju što se dogodilo

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'


Više s weba