OGLAS

O ILEGALNIM MIGRACIJAMA

Za desnu oporbu Hrvatska granica je 'propusna kao švicarski sir', a za ljevicu migranti nisu prijetnja

Image
Foto: pixsell

Za razliku od desnice, Dalija Orešković ima drugijačiji stav: 'Pravi problem i prijetnja su negdje drugdje, problem je što Hrvatska nije država u kojoj netko želi doći i ostati'

9.11.2023. u 11:55/ Hina

Desna saborska oporba opetovala je u četvrtak, uoči rasprave o ilegalnim migracijama, da vojska treba izaći na ključne točke na granici i spriječiti ilegalne ulaske, a lijeva je uzvratila da migranti nisu Hrvatskoj prijetnja i da desnica „podriva“ strahove građana uoči izbora.

Vidimo što se događa u Europi, u Švedskoj, Danskoj, kako gori Francuska, želimo da Hrvatska ostane sigurna, neka vojska izađe na ključne granične točke i spriječi ilegalni ulazak, rekao je Marin Miletić (Most).


 'Mostovci' argumentiraju i da vojska na granici nije nikakav izuzetak i da to već prakticira 14 europskih zemalja.

Image
NAIŠAO NA KRITIKE

Bulj najavio civilnu stražu na granici: 'Među migrantima su i teroristi koji ulaze bez ičije odgovornosti'

Image
NAIŠAO NA KRITIKE

Bulj najavio civilnu stražu na granici: 'Među migrantima su i teroristi koji ulaze bez ičije odgovornosti'

 Suverenist Marijan Pavliček tvrdi da je hrvatska granica "propusna kao švicarski sir", da migranti šetaju državom, da se ne zna gdje se nalaze. „Ograđujete premijera i Vladu, a ne želite staviti vojsku na kritične točke i ogradu prema BiH i Srbiji“, prozvao je vladajuće i ustvrdio da se dizanjem ograde neće dijeliti Hrvate iz BiH, jer oni prelaze preko legalnih graničnih prijelaza.

Njegov prijedlog odbacio je HDZ-ov Nevenko Barbarić koji je istaknuo da bi žica na granici s BiH, definitivno poremetila odnose i trajno narušila položaj Hrvata u toj državi. Uostalom, neka netko kaže koliko to košta, za koliko bi se godina postavilo, rekao je Barbarić.

Daniel Spajić (DP) zadovoljan je poslom koji radi hrvatska policija. Imate udruge koje dobivaju novac iz državnoga proračuna koje idu i prave vam probleme na granici, to su tzv. bubnjari, dođu na granicu i kažu da ste primijenili silu, poručio je policiji i pozvao je da „bude oštra i da čuva hrvatsku granicu“.

Dalija Orešković (Centar) ima drugačije mišljenje od desnog političkog spektra i kaže da migranti Hrvatskoj nisu prijetnja i da je tužno slušati kako se podrivaju strahovi građana uoči izbora.


Pravi problem i prijetnja su negdje drugdje, problem je što Hrvatska nije država u kojoj netko želi doći i ostati, kazala je.

Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) istaknuo je da granična policija uživa njegovo povjerenje, a da zazivanje vojske govori da im netko ne vjeruje da svoj posao rade kako treba. „Što će vojska raditi na granici, pucati po ljudima?“, upitao se.

Dario Zurovec (Fokus) smatra da je Hrvatska sama napravila određene krive poteze. Naša temeljna policija, koja se bavi migrantima, je realno potplaćena, sad smo u poziciji da MUP mora „žicati“ EU novac putem projekata, kazao je.

Rad policije pozdravlja i Emil Daus (IDS), no pita se je li ona dovoljno kadrovski i materijalno opremljena.


Upravo se čita

Image
VELIKE PROMJENE

Američki Senat blokirao blokirao milijarde dolara pomoći Ukrajini: 'Nemojte griješiti. Povijest će strogo suditi'

POGLEDAJTE VIDEO: Jedni prijete seoskim stražama i straše migrantima, Direkt na granici s BIH provjerio kakva je zapravo situacija

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
BRAVO, MALENA!

Sjajne vijesti stižu o hrabroj Lavi! Može sama hodati i ustati: 'Hvala vam na tome!'


Više s weba