pokazao dokumente

Za propuste kod suđenja u slučaju Zec Šeks optužuje Antu Nobila: 'Iz neznanja ili nečega drugoga, ja ne mogu ...

9.12.2021. u 19:24/ Irena Pirjać

Kamerama RTL-a Danas pokazao je spis za koji tvrdi da dokazuje da on nije naredio da se ne uloži žalba iz službene zabilješke na tom spisu

Tko je kriv što nitko nije osuđen u slučaju Zec? Prozivani Vladimir Šeks za RTL tvrdi da on nije, već tadašnji zamjenik javnog tužitelja, Ante Nobilo. Podsjetimo, Nobilo je godinama poslije ubojstva zastupao preživjele članove obitelji Zec.

Za optužbe da je po nalogu tadašnjeg državnog vrha zatvorio istragu o ubojstvu obitelji Zec kaže da je to laž.

"To je jedna perfidna, podmukla laž izrečena iz usta predsjednika SDP-a Peđe Grbina i predsjednika Antifašističke lige Zorana Pusića koji su me u svojim istupima na televiziji i drugim javnim medijima optužili da su oni vidjeli svojom rukom službenu zabilješku moje inicijale V.Š“, kaže Šeks.

Kamerama RTL-a Danas pokazao je spis na kojem piše "ne se žaliti", te potpis zamjenika okružnog javnog tužitelja Zagreb, Tihomir Rudeša. Iz toga je, kaže, vidljivo da on nije naredio da se ne uloži žalba iz službene zabilješke na tom spisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu stoji referirano na kolegiju tužitelja, objedinjeno sa tužiteljem, to je bio Stjepan Herceg, i odlučeno ne žaliti se – Tihomir Rubeša, 23.11. 1992. A ja sam, ponavljam, 10. kolovoza '92. već bio potpredsjednik vlade. Nastoje, dakle, prikazati da je predsjednik Tuđman, da je Hrvatska državna politika i ja kao visoki Hrvatski dužnosnik, kao javni tužitelj Hrvatske, nakon toga potpredsjednik Vlade, a prije toga potpredsjednik Sabora, da smo mi štitili ubojice i da smo ih štitili na način da smo nalagali pravosudnim tijelima da ih zataškavaju, da ne ulažu u žalbe na oslobađajuće presude“, priča Šeks.

Image
Predsjednik Milanović

'S grijehom ubojstva obitelji Zec hrvatska politika nema ništa.Trebamo li se stalno lupati po leđima da bi to isprali?'

Image
Predsjednik Milanović

'S grijehom ubojstva obitelji Zec hrvatska politika nema ništa.Trebamo li se stalno lupati po leđima da bi to isprali?'

Budući da su ubojice oslobođene, je li ovdje riječ o pravosudnom fijasku?

Upravo se čita

Image
BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ministar Malenica: 'Država je jaka i učinkovita onoliko koliko štiti ranjive skupine'

"Pravosudni fijasko je taj što je, kada su početkom prosinca '91. godine uhićeni od strane policije, osumnjičeni za ubojstvo obitelji Zec privedeni istražnom sudcu, istražni sudac ih je ispitao bez nazočnosti branitelja na toj raspravi pred istražnim sudcem bio je zamjenik Tihomir Rudeša, a budući da je i Anto Nobilo, koji je bio rukovodni zamjenik u okružnom tužiteljstvu i koji je vodio ovaj slučaj, propustili su upozoriti istražnog sudca da ne ispituje osumnjičene jer nema branitelja. Da li je to napravljeno iz neznanja ili nečega drugoga ja o tome ne mogu suditi, i nakon toga je sudsko vijeće kao nezakonite dokaze zapisnik o ispitivanju okrivljenih bez branitelja izdvojilo iz spisa. I to su onda postali bezvrijedni dokazi", objašnjava Šeks.

Upitan smatra li da se Hrvatska odštetom uspjela odužila obitelji Zec kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je strašan zločin koji je teško odjeknuo ali to nije bila hrvatska državna politika. To nije odgovornost Hrvatske državne politike, to je odgovornost jedne skupine kriminalaca i bandita."

Činjenicu da ga sada brani Zoran Milanović, čiji je opoziv svojevremeno tražio, sada nije htio previše komentirati.

"Ja ne bih želio komentirati njegove dosadašnje svemoguće izjave, nakon što je on ljetos me optužio da sam ja đelat hrvatskog pravosuđa, krvnik, štetočina, to nisam komentirao, ali kada je za moju kćer rekao da sam ju parkirao na mjesto predsjednice općinskog suda prije par dana, a ona je prije godinu i pol dana izabrana jednoglasno za predsjedništvo državnog suda u Osijeku, onda sam eksplodirao i nazvao ga raznim imenima, što mi je žao, što sam ušao na tu vrstu vokabulara. Mi smo se našli na jednom mjestu povodom jednog dana općine i od tog razgovora me više ne proziva", rekao je Šeks.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Šibensko-kininska afera

Kad ti je tata šef županijskog HDZ-a: Školovanje plaća gradska tvrtka, a posao pronalaze tatini prijatelji

Više s weba