značajan porast gostiju

Zagreb polako postaje turistička meka: u metropoli više gostiju no ikada prije u ovo doba godine!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Zagrebu je u prva četiri mjeseca boravilo 232.987 gostiju, koji su ostvarili 438.492 noćenja

5.5.2016. u 16:27/ Vijesti.hr

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u travnju je posjetilo 82.945 posjetitelja koji su ostvarili 150.863 noćenja. U odnosu na travanj 2014. godine, ove brojke predstavljaju porast od 10 posto u dolascima i čak 22 posto u noćenjima.

Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Italije, Bugarske, SAD-a i Njemačke. Ukupno je u Zagrebu u prva četiri mjeseca boravilo 232.987 gostiju, koji su ostvarili 438.492 noćenja, što predstavlja porast od 8 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima.

"Imajući u vidu brojne uspjehe koje naš grad bilježi u području turizma, TZGZ u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već 6. godinu za redom organizira projekt 'Kultura turizma', gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Ove godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, 9. svibnja, finalno predstavljanje projekata održat će: Zdravstveno učilište, Druga ekonomska škola, Škola za cestovni promet, Poštanska i telekomunikacijska škola te Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića.

Prateći interese mlade populacije, uz potencijale koje Zagreb ima kao turistička destinacija, Turistička zajednica grada Zagreba očekuje daljnji nastavak rasta zagrebačkog turizma i gospodarskog razvoja našeg grada", poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tvrtka iz Lošinja dijeli stipendije

Više s weba