sredinom rujna

Zagrebački Zapadni kolodvor privremeno se zatvara. Putnici će moći u ZET-ovim vozilima koristiti HŽ-ove karte

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija

Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom 2024. godine

15.9.2023. u 13:35/ Hina

Zbog izvođenja radova na projektu modernizacije željezničke pruge između Zagreb Zapadnog kolodvora i Zagreb Glavnog kolodvora od 18. rujna u 0.01 sat do 20. rujna u 23,59 sati Zagreb Zapadni kolodvor bit će zatvoren za prijam i otpremu putnika, priopćila je u petak HŽ Infrastruktura.   

HŽ Infrastruktura podsjeća da se za vrijeme trajanja posebne regulacije prometa svi putnici s kartama HŽPP-a mogu voziti u tramvajima i autobusima ZET-a koji voze na navedenom području. Isto vrijedi i za putnike s kartama ZET-a u vlakovima HŽPP-a.

Image
BUDITE STRPLJIVI

HŽ najavio: Kasnit će vlakovi od Zagreba do Savskog Marofa, dio je otkazan, ali karte HŽ-a vrijede u vozilima ZET-a

Image
BUDITE STRPLJIVI

HŽ najavio: Kasnit će vlakovi od Zagreba do Savskog Marofa, dio je otkazan, ali karte HŽ-a vrijede u vozilima ZET-a

Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom 2024. godine.

HŽ se Ispričava putnicima i moli za razumijevanje jer radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije.

Projekt "Modernizacija dionice Zagreb Kustošija - Zagreb Zapadni kolodvor - Zagreb Glavni kolodvor" provodi se na kratkoj, ali jednoj od najprometnijih dionica u Hrvatskoj koja se nalazi na sjecištu koridora RH1 i RH2 i kojom na dan prođe oko 150 vlakova. Pružna dionica duga 3,5 kilometara iznimno je važna za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz.

Obnova navedene dionice počinje od stajališta Kustošija, koje je obnovljeno prošle godine, pa do ulaza u Zagreb Glavni kolodvor (isključivo).

Radovi obuhvaćaju cjelovitu obnovu gornjega i donjega pružnog ustroja, što uključuje obnovu kolosijeka i zamjenu skretnica na području Zagreb Zapadnog kolodvora; sanaciju mostova i izgradnju propusta; izgradnju uređenih površina za pristup putnika; radove na signalno-sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima; obnovu željezničko-cestovnih prijelaza „Vodovodna“ i „Republike Austrije“ i obnovu i zamjenu dijela sustava kontaktne mreže.

Procijenjena je vrijednost projekta 29,2 milijuna eura, a sredstva su u cijelosti osigurana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Radove izvodi tvrtka Swietelsky d.o.o.

Po završetku radova na projektu vlakovi će tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu. 

Informacije o posebnoj regulaciji željezničkog prometa zbog radova dostupne su na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture.

POGLEDAJTE VIDEO: S kolodvora u Vinkovcima nestalo 500 metara metalne mreže: Lopovi krali s 4,5 metra visine, nije ih spriječio ni napon od 25.000 volti

Upravo se čita

Image
SPIRALA NASILJA

U zadnja 24 sata prijavljeno je 18 slučaja nasilja u obitelji, a društvene mreže kipe od odvratnih komentara

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
prinova kod Kostelića

Janica Kostelić rodila drugo dijete, brat Ivica ponosan!

Više s weba