Nova zagrebačka atrakcija

Zagrepčani su ovo godinama čekali: Žičaru je prva dva dana isprobalo 10 tisuća građana

27.2.2022. u 9:50/ Matija Mlinarić

Iz grada uvjeravaju da će uskoro biti novih sadržaja

Nova zagrebačka atrakcija - sljemenska žičara - bilježi sve veći broj putnika. Samo u prva dva dana isprobalo ju je 10 tisuća građana. Iako je žičara Sljemenu dala novi sjaj, ljubitelji planinarenja i skijanja žale se da njihov omiljeni vrh i dalje nije ono što bi trebao biti. 

Žičarom do sljemena putovanje je koji Zagrepčani već godinama iščekuju i napokon je postalo stvarnost. Vožnja traje 22 minute. S pogledom na Zagreb, ali i na samu planinu preko noći je postala glavna turistička atrakcija. 

Sljemenskom žičarom u prva dva dana prevezlo se 10 000 ljudi. Većini smeta tek jedna stvar, a to je cijena karte. Gore - dolje, čak 50 kuna. I tu se još radi o promo cijenama koje će trajati mjesec dana. Nakon toga, cijene će rasti. Građani zato žure na svoju prvu vožnju. 

''Ja pratim to od kad se zna da će se otvoriti žičara, tako da čim sam vidjela da je otvorena dogovorila sam se s njom da idemo'', rekle su Mirjana i Jelena iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nakon 15 godina, jedno lijepo iskustvo. Napokon smo se kao pravi Zagrepčani vratili na žičaru'', kazao je Dorijan iz Zagreba.

Image
napokon!

Tomašević: 'Žičara će sutra u podne biti puštena u rad'. Objavio kolike će biti cijene karata

Image
napokon!

Tomašević: 'Žičara će sutra u podne biti puštena u rad'. Objavio kolike će biti cijene karata

Neugodnost kratkog vijeka jedino može prouzročiti vjetar. Ako zapuše brzinom većom od 65 km/h na sat žičara stane, sve dok zapuh vjetra ne prođe. 

Upravo se čita

Image
SLUČAJ AGROKOR

Je li 11 mil. kn proračunskog novca bačeno u vjetar zbog podizanja optužnice? Što kaže DORH?

''Kad dođeš do one udubine, vjetar kad zapuše, osjeti se da te njiše. Ma jedna baba tamo do mene sjedila pa plakala. Muž ju je moral tješiti jadan'', izjavio je Zvonimir iz Zagreba.

Modernom žičarom do vrha - a onda što dalje? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pa meni se sviđa na Sljemenu, primjereno je uvjetima i mogućnostima'', kazala je Maja iz Koprivnice. 

''Pa moglo bi to biti puno bolje, ali dobro je za ono kaj imamo. Sreća je opće kaj u Zagrebu imamo tak nešto. Ma super je zapravo'', izjavio je Zagrepčanin Mihael

No, nije sve tako sivo. 

''Svega ima. Evo ovdje imamo vino. Super je. Svi objekti koji vam trebaju su ovdje. Ovo nam je stvarno dobar odmor. Ovdje smo samo nekoliko dana, ali definitivno ćemo se vratiti'', rekli su Damian i Joanna iz Velike Britanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz grada uvjeravaju da će uskoro biti novih sadržaja. A do tada, tu je planinarenje, skijanje i druženje na ovom vrhu koje je jedno od najdražih izletišta Zagrepčana.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba